O Holdingin CEO'su Tutuklandı

O Holdingin CEO'su Tutuklandı

O holdingin CEO'su FETÖ'den tutuklandı.

Fethullah Gülen'in terör örgütüne finansal destek sağladıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde İhlas Holding'in CEO'su Cahit Paksoy çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

Paksoyla beraber 18 kişi beraber daha tutuklanırken bu kişiler Akfa Holding ile alt şirketleri Yeni Mağazacılık A. Ş'ye düzenlenen operasyon çerçevesinde gözaltına alınmışlardı. 

Farklı gruplar halinde mahkemeye çıkarılan toplam 32 kişi arasında Cahit Paksoy'un yanı sıra Murat Sungurlu, İsmail Canan, Asım Sayın, İbrahim Sayın da bulunuyor. Öte yandan şüpheliler mahkemede "silahlı terör örgütüne  üye olma","suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "terörizmin  finansmanının önlenmesi kanununa muhalefet" suçlarından yargılandı
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye finansal destek  sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye  yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu  120 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, şüphelilerden 102'si yakalanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.