O İki Hesabı Hakim ve Savcılar Yönetiyormuş

O İki Hesabı Hakim ve Savcılar Yönetiyormuş

17-25 Aralık sonucu oluşturulan iddianamede yer alan Fuatavni'den sonraki iki hesap Başçalan ve Haramzade isimli hesapları kimin kullandığı ortaya çıktı

Haramzade ve Başçalan isimli hesapları kullananların eski savcı ve hakimler Muammer Akkaş, Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar olabileceği iddiası ortaya atıldı. Her iki hesaptan da 17-25 Aralık haftası olarak adlandırılan ve hükümete dair önemli ses kayıtlarının paylaşıldığı ses kayıtları paylaşılmıştı. 


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede ayrıca ilginç ayrıntılara yer verildi.
 
FETÖ üyesi çıktılar
 
'Muammer Akkaş, Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar'ın FETÖ'ye üye olduğunun anlaşıldığına yer verilen iddianamede 17-25 Aralık sürecinde hükümeti düşürmek amacıyla haksız şekilde elde edilen ses kayıtlarını bahsi geçen iki twitter hesabından paylaştıkları belirlendi. Öte yandan iddianame 848 sayfa sürdü ve 96 şüpheliyi kapsıyor

Müşteki sıfatıyla ve mağdur sıfatıyla yer alanlar
 
Doğrudan dinlenmeyen, ancak üçüncü kişiler üzerinden dinlenen, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ombudsman Mehmet Nihat Hatipoğlu, Yalçın Akdoğan, Mustafa Varank'ın da aralarında bulunduğu 22 kişi iddianamede müşteki sıfatı ile yer aldı.
 
İddianamede, o zaman Dışişleri Bakanı olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Ömer Çelik, Sadullah Ergin, Gürsel Tekin, Zafer Çağlayan, Taner Yıldız, Egemen Bağış, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 29 kişi de mağdur sıfatı ile yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.