O imam açığa alındı!

O imam açığa alındı!

Samsun'da Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak vaizlik yapan, İhsan Şenocak açığa alındı.

Şenocak konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Allah’ın (cc) ayetlerini okumaktan daha onurlu bir vazife ve bu yolda bedel ödemekten daha büyük bir şeref tanımıyorum.'' ifadelerini kullandı ve 'sevenlerine' itidal çağrısı yaptı.


Samsun’da Diyanet kadrosunda vaizlik yapan İhsan Şenocak isimli şahsın bir camide verdiği sözde vaazı tepkilere neden olmuştu.
 

‘KIZLARI ÜNİVERSİTEYE GÖNDERMEYİN’

Şenocak camide yaptığı vaazında “kızlar’ın pantolon giymesinin, kaşlarını aldırmasının, üniversiteye gitmesinin günah olduğunu” savunmuştu. Şenocak’ın ayrıca  “İslam Hukuku, inancına göre annesiyle evlenen Mecusi'ye karışmaz. İslam esas alınsın; isteyen nikâhını Müftülük’te, karşı çıkan kilisede kıysın” sözleri de sosyal medyada ‘enseste davet’ olarak yorumlanmıştı.
 

AÇIĞA ALINDI İTİDAL ÇAĞRISI YAPTI

Tepkilerin ardından harekete geçen Diyanet, Şenocak’ı açığa aldı.  Sosyal medyada kısa sürede yayılan görevden alma bilgisinin ardından ise Şenocak takipçilerine itidal çağrısı yaparak “Bu hadise, kalem ve kelam zaferleriyle dolu tarihin akışı içerisinde küçük bir nokta bile değildir. Kardeşlerimi itidâle davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.