O mobil hat kullanıcıları dikkat! Artık metroda da internete...

O mobil hat kullanıcıları dikkat! Artık metroda da internete...

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre aboneler artık İstanbul metrosunda da bazı servislerini kullanabilecek.

Turkcell Genel Müdürü olan Kaan Terzioğlu, Turkcell kullanıcılarının İstanbul metrosundaki yolculukları sırasında Turkcell’in LTE altyapısı sayesinde Turkcell servislerden faydalanmaya devam edebileceklerini söyledi.

Açıklamaya göre Turkcell kullanıcıları İstanbul metrosunda fizy üzerinden çevrimiçi müzik dinlemeye, TV+ üzerinden yayınları seyretmeye, Dergilik üzerinden dergi ve gazeteleri okumaya, ayrıca BİP üzerinden de arkadaşları ile mesajlaşmaya devam edebilecekler.

Turkcell servislerinden faydalanılabilecek LTE şebekesi metro hattında çoktan etkinleştirildi. Turkcell servisleri dışında standart mobil internet hizmetinin kullanılıp kullanılamayacağı konusunda ise Turkcell ya da diğer operatörlerden bir açıklama yapılmadı.

BiP’le iki telefon taşıma derdi de bitiyor

BiP sayesinde iki farklı numarayı artık tek cihazda kullanabilecek. Turkcell mühendisleri tarafından BiP’e kazandırılan bu yenilikçi özellik sayesinde; iki farklı numara kullananlar diğer hattını BiP’e taşıyarak, ikinci telefonlarına veda edecek. İkinci Numaram BiP’te servisi sayesinde BiP’e tanımlanacak ikinci numara ile BiP üzerinden arama yapılabilecek, aramalar karşılanabilecek ve SMS’ler alınabilecek. Böylece çift hat kullanmak zorunda olanlar ikinci cihaz taşıma derdinden kurtulacak. 

Avrupa’da ve Türkiye’de bir ilk olan bu özellik çok kısa bir süre sonra yurtdışında BiP kullananlar için de hayata geçirilecek. Bu özellik sayesinde Avrupa’da yaşayan Türkler hem yaşadığı ülkenin hattını hem de Türkiye hattını tek telefonda kullanmaya başlayarak hatlarının kapanması derdinden de kurtulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.