O Müdürlerin Neden Gözaltına Alındığı Ortaya Çıktı

O Müdürlerin Neden Gözaltına Alındığı Ortaya Çıktı

Bugün sabah erken saatlerde gözaltına alınan 13 KOSGEB İl Müdürünün gözaltı nedeni belli oldu

Sabah erken saatlerde Ankara merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonlar çerçevesinde 13 ilin KOSGEB il müdürünün gözaltına alınma nedenleri ortaya çıktı. FETÖ ile ilişiği olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan isimlerin himmet parası karşılığı müdür yapıldıkları öne sürüldü. Öte yandan Küçük ve Orta  Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı  Mustafa Kaplan ile eşinin, örgüt adına para topladıkları tespit edildi. 

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan araştırmalar sonucu eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ın çalışanlarından himmet, bağış ve kurban parası adı altında para toplayarak bunları FETÖ'ye aktardığı, Kaplan'ın eşinin de bu çalışanların eşinden aynı gerekçelerle para topladığı öğrenildi.

Bugün ne oldu?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ'ye yönelik operasyonlar çerçevesinde Ankara Merkezli 13 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda aralarında 13 ilin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri  Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) görevini yürüten başkan gözaltına alındı.Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başarıyla gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde KOSGEB Genel Merkezi ve İl Müdürlüklerine ve  gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde arama yapıldı. İstanbul başta olmak üzere 13 ilin aralarında bulunduğu KOSGEB İl Müdürü polis tarafından gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler kontrollerin ardından Ankara'ya gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.