O ödeme sistemini kaldıracak! Hükümet...

O ödeme sistemini kaldıracak! Hükümet...

Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası, dolandırıcılık ve kara para aklamaları sebebiyle QR kod ile ödeme sistemini durdurma kararı aldı. Kara para aklamayı ve diğer kötü niyetli işleri önlemeye yardımcı olabilir.

Çin merkez bankası, QR-kodu tabanlı ödemeler üzerinde düzenlemeler yapıyor. Alibaba veya WeChat uygulamasında barkod tarayarak bir şeyleri ödemek, bölgede nakit kullanmaktan daha yaygın. Hükümet ise paranın nereye gittiğini daha yakından takip etmek istiyor. Çünkü insanlar QR kod ile dolandırıcılık yapabiliyor. QR koduyla ödeme yönteminin takibi klasik ödeme yöntemlerine göre daha zor. 

QR-kod ödeme sisteminin bir süredir Çin içerisinde kara para aklamak ve dolandırıcılık gibi sebeplerle kullanıldığı belirtildi. Bu sebeple de Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası, QR-Kod aracılığıyla yapılan ödemeleri durdurma kararı aldı. Yeni düzenlemenin bu tarz davranışları engelleyeceği düşünülüyor.

Nisan ayından itibaren statik QR işlemleri, kişi başı günlük zorunlu bir limit olan Rmb500 (76.52 $) olacak. Kararın ne kadar süre boyunca geçerli olacağı bilinmiyor.

Çin Halk Bankası, bu hareketin Alibaba ve Tencent'in platformları arasındaki güvenlik sorunlarını çözmeye ve adil rekabeti geliştirmeye yardımcı olacağına inanıyor. Yapılan düzenleme batı'daki NFC ödemelerinden farklı olarak, bölgedeki QR kod ödemelerinin o kadar yaygın olduğunu ve hükümetlerin artık onları görmezden gelemeyecek durumda olduklarını da kanıtlıyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.