O Örgütün Cezalandırıcısı Yakalandı

O Örgütün Cezalandırıcısı Yakalandı

O Örgüt adına cezalandırma faaliyetleri yürüten isim yakalandı.

istihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 11 Mayıs 2016'da gerçekleşen bir olayın ardından takibe alınan kişi yakalandı.

11 Mayıs 2016'da İstanbul Sultangazi Mahallesi'nde bir vatandaşın evini basan 7-8 kişilik örgüt üyesi militanlar evdekileri tehdit ve darp etmişti yine 16 Haziran 2016'da İstanbul'da 20-25 kişilik bir grup yine bir vatandaşın evini basarak evdekilere tehdit yağdırmış ve darp etmişti.

Bu iki olay ve bu olaylara benzer birçok faaliyet içerisinde yer aldığı belirlenen V. K. isimli şahsın bahsi geçen tüm eylemlerde yer aldığının belirlenmesinin ardından  V.K ile ilgili yapılan araştırmada, V.K'nın örgütün Sultangazi alan yapılanması içerisinde sorumlu olarak faaliyet yürüttüğü, milis güçleri arasında aktif rol aldığı, örgüt adına birçok cezalandırma, tehdit, darp ve korsan gösterilere katıldığı belirlendi.

DHKP-C'nin cezalandırıcısı olduğu düşünülen V. K.'nın evine düzenlenen operasyonla V. K. yakalanrak gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede suçlu bulunan V. K'nın örgütün cezalandırıcısı konumunda olduğu suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.