O ortamlarda temiz hava akışını sağlamak mümkün mü?

O ortamlarda temiz hava akışını sağlamak mümkün mü?

Kış mevsiminin en soğuk günlerini yaşarken, kapalı alanların yeterli düzeyde havalandırılamaması koronavirüs başta olmak üzere bakteri, virüs ve partikül alışverişine yol açıyor. 

Pandemi döneminde hava kalitesinin büyük oranda önem kazandığına dikkat çeken Bomaksan Genel Müdürü R.Bora Boysan, özellikle havalandırma imkânının bulunmadığı ortamları işaret ederek, temiz hava akışı için en etkili yöntemin hava temizleme cihazı kullanımı olduğunu belirtti. 

Kalabalık ortamlara ev sahipliği yapan kafe, restoran ve ofis vb. alanlar solunum yolu ile bulaşan hastalıklar için uygun ortam oluşturuyor. 2020 yılından bu yana mücadele ettiğimiz koronavirüs salgını iç mekânlardaki hava kalitesinin sağlık üzerinde ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu tüm dünyaya kanıtlarken, özellikle havalandırma imkânı bulunmayan ortamlar, bulaş riski üzerinde kritik rol oynuyor.

bomaksan-genel-muduru-r.-bora-boysan.jpg

Toplum sağlığı için çözümlere odaklanılmalı

Kapalı alanlardaki temiz hava akışının önemine dikkat çeken Bomaksan Genel Müdürü R.Bora Boysan, “Damlacık yolu ile bulaşan ve havada belirli bir süre asılı kalan koronavirüs, soluduğumuz havanın ne derece önemli olduğunu bizlere gösterdi. Kısıtlamalar nedeni ile sosyal ortamlardan bir süredir uzaktayız. Ancak kısıtlamaların kaldırılmasından itibaren yavaş yavaş kalabalık ortamlarda yer almaya başlayacağız ve maalesef bugün birçok ortamda doğal havalandırma gerçekleştirilemiyor. Bu nedenle iç mekânlardaki temiz hava akışını sağlayacak çözümlere hızlı bir şekilde odaklanmak toplum sağlığı açısından hayati önem taşıyor” dedi. 

BOA AIR, 3 kademeli filtrasyon sistemi ile yüzde 99,995 verimlilik sağlıyor

İç ortamlardaki hava kalitesinin, hava temizleme cihazları ile mümkün olduğunu belirten Bora Baysan, “Pandemi döneminden önce bireysel kullanım için piyasaya sunulan evsel tip hava temizleme cihazları, pandemi dönemiyle birlikte farklı tasarım ve gelişmiş özelliklerle daha sık gündeme gelmeye başladı. Bizler de Bomaksan olarak birey ve toplum sağlığını korumak amacı ile BOA AIR markası temiz hava dolapları geliştirdik. Bu dolapların en önemli özelliği, insan yoğunluğunun ve sirkülasyonunun yüksek olduğu iç ortamlarda kullanıma uygun olması. Hepa filtreli BOA AIR, 3 kademeli filtrasyon sistemi ile virüs, bakteri gibi mikroorganizmalar ile 1 mikron altı partikülleri bile yüzde 99,995 verimlilikte yakalıyor. Bu sayede hava kirliliğinin sebep olduğu ve hava yoluyla bulaşısı artan hastalıkların da önüne geçilmesine imkân sağlıyor” diye konuştu. 

“Üretim kapasitemizi 5 kat artırmayı planlıyoruz”

Kısıtlamaların kaldırılması ile temiz hava dolaplarına talebin büyük oranda artış göstereceğine dikkat çeken Baysan, “Temiz hava dolaplarımız Almanya  ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkeden rağbet gördü. Slovenia, Libya, Moldova, Almanya, Belçika, İsrail, Polonya, Portekiz, İtalya ve İngiltere olmak üzere toplam 10 ülkeye ihracat yaptık. Yurt dışından gelen yoğun ilgi üzerine bu yıl yeni fabrikalarımızı devreye alarak üretim kapasitemizi 5 kat artırmayı planlıyoruz. Temiz Hava Dolabı ile 2020 yılı içerisinde ciromuzun yüzde 50’sinden fazlası ihracat kaynaklı oldu. 2021’de de ihracat rakamlarımızı en az 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.