O otel zincirinde hacker krizi!

O otel zincirinde hacker krizi!

Son yıllarda sıkça karşımıza çıkan hacker krizlerine bir yenisi daha eklenmişe benziyor. Dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Marriott, 500 milyondan fazla konuk bilgisinin kopyalandığını açıkladı.

Türkiye‘de de otelleri bulunan zincirin ana sunucusunda güvenlik ihlali yaşandığı Eylül ayında ortaya çıktı. Ancak daha vahim olanı bu ihlalin 2014‘den beri yapılıyor olması.

Kriz, Marriott otel zincirine bağlı olan Starwood otellerinde yaşandı. İlk olarak 8 Eylül’de yapılan rutin kontrollerde şans eseri veri tabanında açık bir kapı bulunuyor. Bu açığı kontrol eden IT görevlileri, veri tabanına sızılmış olduğunu fark ediyor.

Tam olarak dört yıldır devam eden bu sızıntı, tüm Marriott veri tabanını etkilemese de sadece Strawood otellerinde yaşanan bu skandal bile 500 milyondan fazla kişiyi etkiliyor.

Bu bilgiler çoğunlukla ad, soyad, e-mail adresi, telefon numarası gibi temel bilgiler. Kredi kartı numaraları ise iki kez şifrelenerek sisteme girdiği için Marriott yetkilileri bu bilgilerin kullanılamayacağını açıkladı.

Bu arada Starwood otelleri Türkiye‘de yer almıyor. Buna rağmen Marriott veri tabanında yaşanan bu skandal açık endişe verici. Her ne kadar çalınan bilgiler çok basit gibi görünse de, birçok şirket için telefon numarası, ad, soyad ve e-posta adresinin eşleştiği bir veri tabanı bilgisi çok değerli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.