O propagandaları destekleyen kanalar hala para kazanıyor

O propagandaları destekleyen kanalar hala para kazanıyor

YouTube'ta pedofili, Nazi gibi içerikler üreten ve bunları destekleyen kanallar para kazanmayı sürdürüyor.

YouTube daha önce pedofili içerikli başlıklar yüzünden kullanıcılardan tepki almış. Büyük firmalar ise reklam anlaşmalarını askıya alma kararı vermişti.

YouTube, daha önce platformda yer alan pedofili, nazi ve aşırı propaganda yanlısı kanalları kaldıracaklarını açıklamıştı. Hatta Youtube ve Google'deki reklamlarında pedofili içerikli videolara yerleştirilmesinden sonra dünya ünlü markalar reklam anlaşmalarını askıya almıştı. Adidas sözcüsü, "Bu durumun açıkça kabul edilemez olduğunun farkındayız ve bunun bir an önce düzeltilmesi için Google derhal harekete geçmeli." dedi.

Peki Ne oldu? Facebook, Amazon, Netflix gibi şirketler platformda reklam vermek için ödeme yapan Adidas gibi firmaların pedofili, komplo teorileri, propaganda ve beyaz milliyetçi nefret söylemini destekleyen reklamlarını kanallarda görünmesini sağladı. 

Daha da kötüsü, Ulaştırma Bakanlığı ve Hastalık Kontrol Merkezleri gibi bazı hükümet kuruluşları da bu kanallarda istemeden ortaya çıkan reklamları yayınladı.

YouTube, reklamverenleri bu tür içeriklerden korumaya çalışmadığı için yaylım ateşine tutulmuştu. YouTube bu yılın başlarında, bu tür şeylerin gerçekleşmesini önlemek için hangi kanalların reklamlardan gelir elde edebileceğini sınırlandıracak bir planı yürürlüğe koydu. Bu, uygunsuz videoların potansiyel olarak para kazanma olasılığını önleme çabalarının bir parçası.

Bir YouTube sözcüsü CNN’e şu ifadeleri söyledi: "Daha sıkı politikalar, daha iyi kontroller ve daha fazla şeffaflık sunmak için para kazanma sistemimizde önemli değişiklikler yaparak reklamverenlerle ortaklık kurduk.

Reklamların politikamıza uymayan içeriğe yanlışlıkla karıştırıldığını tespit ettiğimizde bu reklamları derhal kaldırıyoruz. Tüm videoların tüm markalar için uygun olmayacağını biliyoruz, bunun için reklamverenlerimiz ile çalışmaya ve bu reklamları daha doğru şekilde yayınlamaya kararlıyız."

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.