O roketler henüz icat edilmedi!

O roketler henüz icat edilmedi!

İnsanları Mars’a göndermek için tasarlanan Mars roketleri hakkında oldukça ilginç bir açıklama geldi. Emekli bir astronot, insanlı Mars roketleri için ölüm riski uyarısı yaptı.

Uzayda yürüyen ilk Kanadalı astronot Chris Hadfield, özellikle Soyuz TMA-07M projesindeki yönetici kimliği ile tanınıyor. Uzayda toplamda 166 gün geçiren ve şu anda emekli olan Hadfield, MasterClass isimli bir internet sitesinde roketler, uzay gemileri, uzay yürüyüşleri ve Mars keşifleri hakkında tecrübelerini paylaşıyor.


Hadfield, Business Insider’a verdiği röportajda Mars çalışmaları hakkında oldukça ilginç açılmalar yaptı. NASA’nın Space Launch’ı, SpaceX’in Büyük Falcon Roketi ve Blue Origin’in Yeni Glenn roketlerinin insanları Mars’a göndermek için yeterli olmadığını söyledi. Hadfield, bu göreve uygun Mars roketlerinin henüz icat edilmediğini belirtti.

Hadfield’a göre bu üç roket, Mars’a gitmek için oldukça tehlikeli ve gidiş süresinin çok uzun olması da ciddi bir sorunlara neden olabilir. Roketlerin Mars’a ulaşmakta sorun yaşamayacağını söyleyen Hadfield, varış sonrası önemli sorunlar meydana gelebileceğini söylüyor. Hadfield’a göre patlamalar, radyasyon ve açlık en önemli problemler olacak.


Elon Musk da 2016 yılında yaptığı bir açıklamada Mars’a ilk yolculuğun çok tehlikeli olacağını ve ölüm riskinin çok yüksek olduğunu söylemişti.

İlk Mars yolculuğu, tüm insanlık için zorlu geçecek gibi görünüyor. Şu anda Mars yüzeyine robotlar göndererek, insanlı yolculuk öncesi daha fazla bilgi toplanmaya çalışılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.