O sahiller tertemiz olacak!

O sahiller tertemiz olacak!

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Mudanya ve Tophane Rotary Kulüpleri “Temiz ve Yaşanabilir Çevre” temasıyla Bursa sahillerinde deniz dip ve kıyı temizliğine başladı. 

Tophane Rotary  Kulübü ve Mudanya Rotary Kulübü üyelerinin yanı sıra Tophane Rotaract Kulübü, Mudanya Sahil Güvenlik Ekibi, Mudanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Mudanya Arama Kurtarma Ekibi (MAK), Mudanya Turizmi ve İşletmecileri Kalkındırma Derneği (MUTİK) iş birliği ile düzenlenen sahil temizliği etkinliğine Mudanya Belediyesi Başkan Vekili Servet Usta ve Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Ozan Eroğlu da katıldı. Mudanya Sahil Güvenlik ekiplerinden 6 dalgıç da mütareke meydanı önünden dip temizliği yaparak projeye katkı sundu.

“PANDEMİ İLE MÜCADELEDE PROJELERİMİZ AYRICA DEĞER KAZANDI”

Rotary’nin odak noktalarından birisi olan ‘”Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi’ konusunun Covid-19 pandemisi ile mücadele döneminde ayrıca önem arz ettiğine dikkati çeken Tophane Rotary Kulübü Başkanı Dinçer Tomruk, bu tür projelerin önemine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikli odak alanlarımızdan biri bu konu. Özellikle pandemi döneminde öne çıkmış gibi görünse de Rotary Kulüpleri olarak çok uzun yıllardır sağlık alanında önemli projeler yürütüyoruz. Bu dönemde projelerimiz ayrıca değer kazandı” dedi.

“BURSA’NIN TÜM SAHİL ŞERİTLERİNİ TEMİZLEYECEĞİZ”

Çevre konusunda kolları sıvadıklarını belirten Mudanya Rotary Kulübü Başkanı Ayşe Arslan da, “Temiz ve yaşanabilir bir çevre için böyle bir proje başlattık. 50'yi aşkın Rotaryen, Rotaractör ve gönüllülerin katıldığı bu proje tamamen gönüllülük esaslı olarak yürütülmektedir. Bursa’daki kulüpler olarak ilkini Mudanya'dan başlattığımız kıyı temizleme projemizi kentin diğer sahil şeritlerinde de yürüteceğiz. Trilye, Gemlik gibi Bursa’nın sahil kesimlerinde kıyı temizliği yapacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.