O Saldırı Sonrası Belediye Amiri Gözaltına Alındı

O Saldırı Sonrası Belediye Amiri Gözaltına Alındı

Mardin'in merkez ilçesine bağlı Cevizlik mahallesinde bulunana Jandarma Karakolu'na 3 gün önce düzenlenen saldırıdan sonra Mazıdağ Belediye Zabıta Amiri gözaltına alındı.

2 askerin ve bir sivilin şehit olduğu 12 askerin yaralandığı, Cevizlik saldırısıyla ilgili olarak Mazıdağ ilçesi Belediye Zabıta Amiri gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu, bomba yüklü aracın Mazıdağı Belediyesine ait olduğu belirlenmişti.

Teröristler belediye aracıyla kaçtı

Askerin dikkatini dağıtmak ve bomba yüklü aracın daha çok kaybına neden olmasını sağlamak amacıyla ilk başta karakola ateş açılmıştı. Bomba yüklü aracın patlatılmasının ardından olay yerinden kaçan teröristler yine Mazıdağ Belediyesi'ne ait Sağlık İşleri Dairesi'nin aracıyla olay yerinden kaçmıştı.

Zabıta amiri ve 3 belediye çalışanı gözaltında

Mazıdağ Belediyesi'nde Zabıta Amiri olarak görev yaptığı belirlenen bir kişi ve yine aynı belediyede çalışan 3 kişi olayla ilgili olarak gözaltına alınırken, aynı saldırıyla ilgili olarak toplamda 11 kişinin şu an ilgili makamlarda işlemleri devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.