O Şehirde 8 Bini Aşkın Kişi Hastahaneye Başvurdu

O Şehirde 8 Bini Aşkın Kişi Hastahaneye Başvurdu

O şehrimizde binlerce insan zehirlenme belirtileriyle hastahaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde binlerce insan zehirlenme belirtisi gösterdikleri gerekçesiyle hastanelere kaldırıldı. Hastanelere başvuran insan sayısı her dakikada bir yenisi ekleniyor.  

27 Ağustos günü başlayan ilk belirtilerin ardından hastahanelere ishal ve kusma belirtileriyle beraber başvurdu. Hastanelere akın eden vatandaşların şikayetlerinin aynı olması, sudan kaynaklı bir salgın ihtimalini kuvvetlendirdi. Akşam saatlerinde ise hastalananların sayısı katlanarak arttı. Özellikle çocukların etkilendiği salgında hasta sayısı 64. Hükümetin Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından gece saatlerinde 5 bin olarak açıklandı. Ünal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da konuyu yakından takip ettiği bilgisini paylaştı.

Kriz masası kuruldu

Bu sabahtan itibaren başvuruların artmasıyla beraber çok sayıda başvurunun artarak devam edeceği düşünülüyor. Öte yandan tedavi olmak amacıyla Afşin başta olmak üzere birçok çevre ilçenin devlet hastahanelerinde de yoğunluk yaşanıyor. Şikayet belirtisi olarak ishal, yüksek ateş ve kusma gösterilirken, Elbistan Devlet Hastanesi Acil Servisi ile Kadın Doğum ve Çocuk Servisi Acili ve özel hastanelerin acilleri, vakalara ulaşmada yetersiz kalınca, tüm aile hekimlikleri göreve çağrılarak, serum setleri dağıtıldı. Yoğunluk yaşanmasıyla beraber nispeten iyi durumda olan vatandaşlar hastahanelerden taburcu edilmeye başlanıldı. Sudan olduğu düşünülen salgın hastalık nedeniyle hastahanelerin sürekli doluluk göstermesiyle beraber yoğunluk yine katlanarak artıyor.
 
Salgın hastalığın patlak vermesiyle beraber saat 11.00'dan itibaren tüm eczaneler tekrar hizmet vermeye başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Elbistan Eczacılar Odası Temsilciği dünden beri tükenen ilaçlarının yerine yenilerinin çevre illerden temin edileceğini duyurdu.
 
İl merkezinde ve Elbistan’da kriz merkezi oluşturulurken Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Elbistan’da binlerce kişinin ishal, baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma şikayetleri ile hastanelere başvurmasının ardından ilçeye gelerek, incelemelerde bulundu. Vali Özkan, şikayetlerin içme suyundan kaynaklandığının değerlendirildiğini belirterek, “Belediye başkanımız, kaymakamımızla, sağlık birimleri ve KASKİ ile birlikte bu olayın nereden kaynaklandığını öncelikle tespit etmek amacıyla yoğun çalışmalarımız var” dedi.
 
Sabah saatleriyle birlikte ilçedeki hastanelere başvuranların sayısında ise ciddi bir artış gösterdi. 112 Acil Servis’e ait ambulanslar peş peşe hasta taşırken çoğu vatandaş da kendi imkanları ile hastaneye koştu. Bazı ilaçların tükenmesi, tamamı açık olan eczanelerde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.
Hastane bahçelerinde dahi serum takılı bir şekilde bekleyen vatandaşlar ise, yetkililerin durumla ilgili olarak açıklama yapmasını istedi. Vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı’nın bölgeye seyyar hastane açması talebinde bulundu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.