O Şehrimizde Kuduz Alarmı!

O Şehrimizde Kuduz Alarmı!

O şehrimizde 104 kişide kuduz bulgusu görülmesiyle alarm verildi.

Osmaniye Valiliği yazılı bir açıklama yaparak, Düziçi ilçesinin Çevlik Mahallesi'nden alınan örneklerde kuduz hastalığı bulgusuna rastlanmasıyla alarm verildiğini duyurdu. 104 kişinin tedavi gördüğünü belirten valilik şu açıklamayı yaptı:
 
"Kuduz vakasının bölgede herhangi olumsuz sonuca yol açmaması için beldeden gelenlerin aşılanmasına Düziçi Devlet Hastanesinde devam edilmektedir. Alınan tedbirler kapsamında, kuduz köpeğin ısırdığı 6 büyükbaş hayvan, veteriner hekimler kontrolünde, 3 metre derinliğinde çukura kireç dökülerek ve tüm tedbirler alınarak imha edilmiştir. Kuduz köpek tarafından ısırılan ve kurbanda kesildiği tespit edilen bir küçükbaş hayvanın ise tüm etleri imha edilmiş, kurban etinin çekildiği kıyma makinesine el konulmuş, kıyma makinesini kullanan diğer vatandaşlar da hastaneye yönlendirilmiştir. Köpeğin temas ettiği tüm bölgeler belirlenmiş ve dezenfekte edilmiştir."

Belde girişine kuduz tabelası

Belde girişine bölgede kuduz riski olduğuna dair tabela yerleştirilirken, bölgedeki kuduz riski taşıyan tüm evcil hayvanlar kuduza karşı aşılanılmaya başlanıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.