O telefonlardaki Instagram sorunu nihayet çözülüyor!

O telefonlardaki Instagram sorunu nihayet çözülüyor!

Instagram'dan iPhone kullanıcılarının canını sıkan Instagram iMessage sorunu için müjdeli haber geldi.

Son zamanlarda iPhone veya iPad’inizde iMessage üzerinden arkadaşlarınıza herhangi bir Instagram gönderisinin bağlantısını gönderdiğinizde, önizleme oluşmadığını fark ettiniz mi? Bu sorunla karşı karşıya kalan tek kişi siz değilsiniz.

Güvenlik analisti Mysk’in açıklamalarına göre, sorunun temel kaynağı: Instagram’daki bir paylaşımın bağlantısını iMessage’da gönderdiğimiz zaman, iMessage meta verilerini ve içeriğini okuyup önizleme üretebilmek için bağlantıyı açmaya çalışıyor; fakat Instagram, gelen bağlantı isteklerini direkt olarak oturum açma sayfasına yönlendirdiğinden dolayı, bağlantıların önizlemesi üretilemiyor.

İşin garip tarafı, bahse konu olan bu sorun yalnızca iMessage’da var. Örneğin normalde iMessage’da önizlemesi gözükmeyen bir bağlantıyı Slack’ten gönderdiğimizde otomatik olarak önizlemenin üretildiğini görüyoruz. Diğer taraftan, Twitter veya Google gibi web sitelerinden alınan bağlantılar da iMessage üzerinden sorunsuz bir biçimde önizlemeyle görüntülenebiliyorlar.

Bu konuyla ilgili Instagram kanadından açıklama geldi. Mashable, Instagram’ın yetkililerine ulaşıp bu konuyu kendilerine doğrudan sorduklarını belirtti. Yetkililer soruya verdikleri cevapta, “Bu sorun bir hatadan kaynaklanıyor ve iMessage’daki Instagram bağlantı önizlemelerini normal şekilde yüklenmeleri için aktif olarak çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Şu an için yetkililer, düzeltmenin tam olarak hangi tarihte yapılacağını ise belirtmiyorlar. Ancak büyük ihtimalle gelecek olan güncelleme için çok uzun bir süre beklememize gerek kalmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.