O ülke Huawei ve ZTE cihazların kullanımını yasakladı

O ülke Huawei ve ZTE cihazların kullanımını yasakladı

ABD’nin Çin'in casusluk yapabileceği ile ilgili endişeleri sonucunda Huawei ve ZTE ürünlerinin ABD’nin devlet kurumlarında kullanımı yasaklandığı açıklandı.

ABD’li bir milletvekili Çin’li Huawei ve ZTE şirketleri ile hükümet arasındaki güvenlik riskleri konusunda uzun zamandır endişe duyuyordu. Bu amaçla Texas temsilcisi Mike Conaway’in hazırladığı, ABD hükümet kuruluşlarında bu şirketlerinin cihazlarının kullanımını yasaklamayı amaçlayan “ABD Hükümeti İletişim Güvenliği Yasası” adlı tasarısı kabul edildi.

Conaway’in tasarısı, ABD hükümetinin Huawei ve ZTE’den telekomünikasyon ekipmanı ve hizmeti satın alıp kullanmasını yasaklayacak. Resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Çin’den gelen teknolojinin ulusal güvenlik için bir tehtid oluşturduğunu belirtildi.

Çin’in en büyük üreticilerinden olan Huawei ve ZTE’nin bu yasakla birlikte büyük bir darbe alacağı kesin. Ancak Çin’de ABD’nin casusluk tepkilerine karşılık devlet kurumlarında Apple ve Samsung ürünlerinin kullanımını yasaklamıştı. Huawei ise yaptığı açıklamayla ABD tarafından gelen bütün suçlamaları reddediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.