O ülke mesajlaşma uygulaması Telegram'ı yasaklayabilir

O ülke mesajlaşma uygulaması Telegram'ı yasaklayabilir

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu, Rus yasalarına uymaması halinde Telegram'ın yasaklanabileceğini duyurdu.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi  Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’ın  yasaklanabileceğini bildirdi. 

Roskomnadzor’un internet sitesinden yapılan açıklamada, son dönemin popüler uygulamalarından ve Rus girişimci Pavel Durov tarafından kurulan  Telegram’ın Rus yasalarına uymak için 15 günlük süresinin olduğu, aksi takdirde  Rusya’da yasaklanabileceği duyuruldu.

Telegram şirketinin, Federal Güvenlik Servisi tarafından (FSB) Telegram’da yapılan yazışmalara erişim için şirkete verdiği talimatın geçersiz  kılınmasına yönelik açtığı dava bugün reddedilmişti.

Telegram'ın kurucusu Durov, kararın ardından Twitter üzerinden yaptığı  açıklamada, “Telegram, kapatılmasına yönelik tehditlere rağmen gizlilik  politikasını korumaya devam edecektir. Telegram özgürlük ve gizlilik haklarını  savunacaktır.” açıklamasını yaptı.

Aylık 100 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan Telegram programı,  dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.