O Ülkede Dev Dalgalar 40 Metreyi Buldu!

O Ülkede Dev Dalgalar 40 Metreyi Buldu!

Meteorologlara göre, Sydney’de bugün olması beklenen ikinci büyük gelgitin etkisi saat 18.00-00.00 arasında gerçekleşecek. Devasa dalgaların, en çok Sydney’in doğu sahili tarafındaki kayalık tepelerde oturan insanları etkileyebileceği bildirildi.

Avustralya meteoroloji kanalı Weatherzone’dan Dick Whittaker’ın bildirdiğine göre, hafta sonu yaklaşık 12 metreye kadar yükselen dalgaların boyu, bugün itibarıyla 7 metreye kadar indi. Fakat bu boyutlar bile kıyı şeridinde pek çok hasar oluşmasına yetebilecek nitelikte.

 Uzmanlara göre, bugün kıyıya vurması beklenen dev dalgalar; sel baskını ve kumsalda meydana gelecek bir erozyona sebebiyet verebilir. Fotoğrafta görülen yıkık bina da felaketten nasibini alan sahil kulüplerinden biri.
Pazar günü boyları 40 metreye ulaşan dev dalgalarla sarsılan Sydney’in doğusundaki Vacluse köyünün sahil şeridi, fotoğrafçı Adriano Leite ve korkusuz sörfçüler tarafından anbean görüntülendi.
Pek çok Avustralyalı facianın ardından büyük ölçüde zarar gören evlerinden arta kalanları toplarken, büyük dalga sörfçüsü Evan Faulks, Red Bull Cape Fear sörf yarışı için dalgalarla boğuştu.
Kıyı şeridindeki onlarca ev hafta sonu meydana gelen gelgitin etkisiyle büyük hasar gördü. Sahilde evi olan bir kadın, okyanusun dev dalgalarıyla yerinden sökülüp giden lüks havuzunun ardından öylece bakakaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.