O ülkede TikTok için önemli gelişme!

O ülkede TikTok için önemli gelişme!

PUBG ve Fortnite gibi oyunların yasaklanma haberlerinin ardından, TikTok konusunda da yasaklanma haberleri duyurmuştuk. Yeni karar ile Hindistan TikTok uygulaması kullanıma açıldı!

TikTok uygulaması platformun pornografik amaçlarla ve çocukların istismar edilmesinden sonra kültürel bozulmanın yayılmasını teşvik etmesi sebebiyle yasaklanmıştı. Tamil Nadu‘daki mahkemenin App Store ve Google Play‘deki uygulamanın kaldırılmasının ardından uygulama geliştiricileri tarafından konu tekrar gündeme getirildi.

Uygulamanın geliştiricisi olan ByteDance şirketinden gelen talebin ardından ve uzlaşma sonucunda yasak kaldırıldı. Teknik olarak platform, telefonlarına daha önce indiren kullanıcılar için her zaman mevcuttu. Eyalet mahkemesi yalnızca uygulama mağazalarından yeni indirmelerin önüne geçmişti.


Şu anda, uygulama dünya genelinde bir milyardan fazla indirme ile Hindistan‘da yaklaşık 300 milyon kez indirildi. Temelde, tüm uygulama kullanıcıların kısa kaydedilmiş videoları için bazı özel efektler sunmayı amaçlasa da bazı Hintli politikacılar içeriğin uygunsuz olduğunu söyledi.

Şirket, kullanıcıların çok küçük bir kısmının müstehcen olduğunu ve bunun için gerekenin yapılmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca Hindistan pazarında günlük 500.000 dolar zarara uğradığını da açıkladı.

Uygulama tekrar App Store ve Google Play üzerinden indirilebilir duruma getirildi. Fakat mahkeme ByteDance yetkililerini uygulama içerisindeki müstehcen içeriklerin önüne geçilmesi için uyardı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.