O ülkede uzay üssü kurulacak

O ülkede uzay üssü kurulacak

İskoçya’nın kuzeyindeki Sutherland bölgesinde uzay üssü kurulacak. İngiltere Uzay Ajansı'na göre The A'Mhoine yarımadasında kurulacak uzay üssünün 2020'de tamamlanması ve aynı yıl içerisinde ilk roket atışının yapılması hedefleniyor.

İngiltere Uzay Ajansı'nın (UK Space Agency) resmi internet sitesinden  yapılan açıklamada, Sutherland'daki The A'Mhoine yarımadasında bir uzay üssü  kurulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, uzay havacılık ve savunma şirketi Lockheed Martin’in,  belirlenen alana dikey fırlatma operasyonları için tesis kuracağı kaydedildi.

Şirketin aynı zamanda İngiltere’nin Berkshire bölgesindeki Reading  kasabasında da inovatif teknoloji merkezi kuracağı bilgisine yer verilen  açıklamada İngiltere Uzay Ajansının her iki proje için Lockheed Martin’e toplam  23,5 milyon sterlin katkıda bulunacağı belirtildi.

İngiliz hükümetinin modern endüstriyel stratejisi kapsamında, Orbex  adlı şirkete Sutherland’de kurulacak yeni uzay üssüden fırlatılmak üzere yeni bir  roket geliştirmesi için 5,5 milyon sterlin verileceği ifade edildi.

Projenin tamamlanmasının ardından “Prime” adı verilen yörüngeye  fırlatma araçları yardımıyla küçük çaplı uyduların dünyanın yörüngesine  yerleştirilmesi, bu süreçte yenilenebilir yakıt bio-propanın kullanılması ve  hidrokarbon yakıtlara kıyasla karbon salınımının yüzde 90 azaltılması  amaçlanıyor.

The A'Mhoine'daki uzay üssünün 2020'de tamamlanması ve aynı yıl  içerisinde ilk roket atışının yapılması hedefleniyor.

İngiltere İş ve Enerji Bakanı Greg Clark, konuya ilişkin yaptığı  açıklamada, “İnovatif ve girişimci bir ulus olarak, Britanya’nın kıta  Avrupası'nda uyduların fırlatılması açısından ilk sırada olmasını istiyoruz.  İngiltere’nin büyüyen uzay endüstrisi, araştırma topluluğu ve uzay tedarik  zinciri bizi yatay ve dikey fırlatma mevzileri açısından ilk sıraya koyuyor.”  ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.