O ülkeden kritik sosyal mesafe kararı

O ülkeden kritik sosyal mesafe kararı

Almanya'nın çok okunan tabloid gazetesi Bild, Alman hükümetinin sosyal mesafe kurallarının ve kısıtlamaların 29 Haziran'a kadar uzatmaya hazırlandığını yazdı.

Koronavirüse zamanında müdahale ederek Avrupa’da salgına karşı büyük başarı elde eden Almanya’da sosyal mesafe kuralları ile ilgili flaş bir hamle geldi.

Ülkenin çok okunan tabloid gazetelerinden Bild, Almanya hükümetinin hazırladığı korona kararlarının taslak metnine ulaştı ve bunu okurlarına aktardı. Gazete, sosyal mesafe kurallarının 29 Haziran’a kadar uzatılmasının planlandığını yazdı. Gazetenin iddiası ile ilgili Almanya hükümeti sözcüsü, “Görüşmeler sürüyor” derken, Bild’in haberinde birçok detay da yer aldı. Gazetenin iddiasına göre kamusal alanda maksimum 10 kişiye kadar toplanma izninin verilmesi de alınan kararlar arasında. Bireylerin evlerinde misafir ağırlamasında bir sorun olmadığına karar veren Alman hükümeti, “Sosyal mesafe kurallarına uyulduğu, temiz hava alınabildiği sürece insanlar evlerinde istediği kadar misafir ağırlayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.