O Vali 500 Bin Lirayı FETÖ'ye Yedirdi İddiası

O Vali 500 Bin Lirayı FETÖ'ye Yedirdi İddiası

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yoksul çocuklar için gönderilen parayı FETÖcü dershanelere aktardığı iddiasıyla yargılanacağı öğrenildi.

Diyarbakır'da 500 bin liranın yoksul çocuklar için gönderildiği ve paranın FETÖcü dershanelere aktarıldığı iddiasıyla Hüseyin Avni Mutlu, o dönemki yardımcısı Mehmet Yeşilbaş, 17-25 Aralık olayının ardından açığa alınan eski Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın dosyaları Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderildi.


Mevzuata aykırı şekilde

500 yoksul çocuğun eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Devlet Planlama Teşkilatı tarafından gönderilen 500 bin liralık para ilk başta emniyet içerisindeki FETÖcüler tarafından idari ve teknik şartname hazırlanmadan para daha uygun teklif veren dershaneye değil kaçak olarak eğitim veren Kardelen Pratik SBS dershanesine verildi. İhaleye çıkarılmadan verilen para böylece dershaneye verildi.
 
Kalitesiz eğitim

Kaçak olan dershanede verilen kalitesiz eğitimden dolayı dershaneye gitmeyen öğrencilerin kayıtlarını silmeyen cemaat dershanesi bu öğrencilerin kayıtlarını da silmeyerek daha yüksek rayiç bedeli aldı ve MEB izni de yoktu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.