Obama'nın FETÖcülerle Selfiesi Ortaya Çıktı

Obama'nın FETÖcülerle Selfiesi Ortaya Çıktı

ABD Başkanı Obama'nın FETÖcülerle Beyaz Saray'da çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'in iadesi için ABD'den talepte bulunan Türkiye'nin talebi için ABD inceleme başlattı. Ancak Obama'nın Fethullah Gülen'in terör örgütünü destekleyen işadamlarıyla selfie çektirdiği ortaya çıktı. 

Obama partisi Demokrat Parti'nin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiği 23 Temmuz tarihli toplantıda FETÖcü Faruk Taban ve Emre Çelik ile selfie çektirdi. Fotoğrafın FETÖcüler tarafından paylaşılmasıyla ortaya çıkan fotoğraflar büyük tepki topladı. 

Fotoğraflarda Başkan Obama'yla oldukça samimi olduğu görülen FETÖcülerin 23 Temmuz'da gerçekleştirilen "Rumi Forum ve Turkic American Alliance isimli kurumların yöneticileri olduğu öğrenildi.

Aynı gece içerisinde FETÖcülerin eski Başkan Bill Clinton ve Demokrat Parti'nin yeni adayı Hillary Clinton ile de samimi pozları olduğu ortaya çıktı. Fethullah Gülen'in Clinton ve Obama için yüksek miktarlarda ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı. ABD'de başkanların seçim kampanyaları için iş adamları tarafından maddi kaynak desteği yapılıyor. 

Biden Türkiye'ye gelecek

Önümüzdeki süreç içerisinde Biden'in Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmesi beklenirken, ziyaretin ABD'de gösterilen ikircilikli davranışın etkisinde gölgelenmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Başarısız darbe girişimi gecesi yaklaşık 3 saat sonra hainleri taraf kabul edip “Her iki tarafa da sukunet tavsiye ediyoruz” diyen ABD'nin, FETÖ'cülerin Amerika'daki üst düzey elemanlarını Beyaz Saray'da ağırladığı gündeme düştü. O gece seçilmiş hükümetin talep etmesine karşın destek açıklaması yapmaktan kaçınan Obama yönetiminin de skandal fotoğraflarla kimlerin yanında saf tuttuğu belli oldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.