Obezite, bu sorunlara zemin hazırlıyor!

Obezite, bu sorunlara zemin hazırlıyor!

Uzm. Dr. Oral, son yıllarda küresel bir salgın halinde toplum sağlığını tehdit eden bir sorun olan obezite konulu sunumunda obeziteyi önlemek ve tedavi etmek için düzenli egzersiz ile doğru beslenmenin öneminin altını çizmeye çalıştığını belirtti.

Uzm. Dr. Oral, “Yaşam şartlarının değişmesi, gündelik hayattaki yanlış beslenme alışkanlıklarımız ve fiziksel aktivitelerin yetersizliği nedeniyle obezite çağımızın sorunu haline gelmiştir. Bu sorun her ne kadar insanlar tarafından bir hastalık olarak benimsenmese de, obez birey dolaylı veya dolaysız olarak birçok hastalığa maruz kalmaktadır. Obezitenin morfolojik olarak tanımlanması ve fizyolojik olarak belirlenmesinin obeziteyle mücadele açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

“Obezite, küresel bir sağlık sorunudur”

Obezitenin, kardiyovasküler rahatsızlıklar, diyabet, eklem sorunları, kanser, hipertansiyon ve hatta ölüm ile bağdaştırıldığını ifade eden Uzm. Dr. Oral, “Obezite aynı zamanda, düşük benlik saygısı nedeniyle psikolojik problemlere ve hatta depresyona kadar uzanan sosyo-psikolojik sorunlara zemin hazırlamaktadır. Sağlıklı bir yaşam için düzenli egzersiz ile birlikte uygun beslenme stratejisi ve fiziksel aktiviteyle, sağlıklı bir kilo alımını kontrol altına alınabilir “ diye konuştu.

Küresel bir sağlık sorunu olan obeziteyle etkin mücadele için uygulanan genetik tanı yöntemleriyle, bireye özel beslenme tarzı, kilo kontrol yöntemleri ve kişisel egzersiz programları planlanarak, obezite tanı tedavisinde başarı oranlarının yükselmekte olduğunu vurguladı. Uzm. Dr. Oral, her yıl Mayıs ayının 3’üncü Cumartesi günü (Avrupa Obezite Günü) etkinlikleri kapsamında; toplumda farkındalık yaratmak ve obezitenin neden olduğu kronik hastalıklar hakkında bilgi paylaşımı için hasta, doktor, sağlık sektörü çalışanları ve resmi kurumların bir araya geldiğini ve bu tip sosyal platformların obezitenin önlenmesini ve tedavisini geliştirmeye katkı verebileceğini ve dolayısıyla toplumun daha sağlıklı ve nitelikli bir yaşam şansına kavuşabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.