Obezite Cerrahisi sonrası estetik ameliyatlar şart!

Obezite Cerrahisi sonrası estetik ameliyatlar şart!

Dr. Cenk Melikoğlu obezite cerrahisinin yaygınlaşması ile birlikte zayıflayarak ideal kilolarına yaklaşan hastalar için obezite cerrahisi sonrası estetik cerrahinin adeta tedavinin devamı niteliğinde olduğunu dile getirdi. 

Ekol Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Cenk Melikoğlu, “Bu zayıflamaya bağlı vücut yapısında incelme olur, ancak obeziteye bağlı genişleyen deri aynı oranda sıkılaşamaz ve buna bağlı olarak deri fazlalıkları ve sarkıklıklar oluşur. Bu sarkıklıklar kişilerde hem estetik olmayan görünümlere hem de sosyal yaşamlarında kısıtlamalara neden olur. Bu nedenle obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatlar, kişilerin yaşam kalitesini arttırmak için yapılır” dedi.

İdeal Zaman Önemli

Sarkmaları gidermek için yapılacak ameliyatın bu kişilerin kilo vermeyi tamamladıktan sonra yapılması gerektiğini belirten Opr. Dr. Cenk Melikoğlu, “Hastaların en az 6 ay boyunca kilosu sabit olmalıdır. Obezite cerrahisinden sonra estetik ameliyatlara başlama süresi genellikle en az 1 buçuk yılı bulmaktadır.” 

Birden Fazla Operasyon Gerekebilir

Obezite cerrahisinden sonra yapılan estetik ameliyatlarda genellikle geniş alanlarda çalışıldığını belirten Opr. Dr. Cenk Melikoğlu, “Bu nedenle bu ameliyatlarda vücudun yara iyileşmesi sistemlerinin iyi çalışıyor olması gereklidir.  Bazı hastalar için sadece bir ameliyat yeterli olurken bazı hastaların birden fazla bölgeden ameliyat olması gerekir. Obezite cerrahisi sonrası gerekebilecek estetik ameliyatlar vücudun bölgelerine göre planlanır. Bunlar: yüz germe, boyun germe, kol germe, sırt germe, meme dikleştirme, jinekomasti (erkekte meme büyüklüğü), karın germe, vücut germe (body lift), uyluk (iç bacak) germedir.”

Tamamlayıcı Tedavidir

Opr. Dr. Cenk Melikoğlu, “Özetle obezite cerrahisi sonrasında yapılan estetik ameliyatlar, obezite cerrahisinin tamamlayıcısıdır. Bu ameliyatlar, zayıflayan kişilerin estetik görünüm bozukluklarını düzelterek fiziksel dönüşümlerini sağlar ve kişilerin estetik görüntülerinden mutlu bir şekilde sosyal yaşama dönmelerine yardımcı olur. Obezite cerrahisi sonrasında yapılan estetik ameliyatlar, obezite cerrahisinden ayrı düşünülemez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.