Obezite için ne yapmalısınız? İşte yanıtı...

Obezite için ne yapmalısınız? İşte yanıtı...

Endokronoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden, Prof. Dr. Haluk Sargın, sağlıklı yaşamanın önemini vurguladı

Diyet programları uygulayarak, bazen abartılı diyet uygulamalarıyla kişi kendini bunaltmakta, kısır döngüye girmekte, tekrarlayan kilo alıp vermelerle bezginliğe uğramakta ve kader olarak obeziteye teslim olmaktadır.  Spor için bir engeliniz yoksa spesifik sporlara yönelerek, antrenman programlarıyla hayatınızı düzenleyin. Hayatınızdan egzersizi ve uygun diyet programını eksik etmeyin. Spesifik spor yapma imkanı ve zamanı hatta kabiliyeti olmayan fertler için en uygun egzersiz biçimi yürüyüştür. Yürüyüş basit bir spor olmakla kalmayıp maliyeti olmayan sistemli yapıldığı zamanda çok etkin bir egzersiz seçeneğidir.

Son yıllarda yapılan çalışma ve araştırmalarda egzersiz yapan kişilerde erken ölüm riski azalması, kalp damar hastalığı, diyabet ve obezite, kan yağları yüksekliği gibi metabolik hastalıklar için ciddi önleyici, riski azaltıcı rolleri tespit edilmiştir. Yürüyüş insan bünyesini çok zorlamadan ağır hareketler yapmayı gerektirmeyen her yaşa uygun, elverişli bir spordur.

En uygun yürüme tekniği nasıl olmalıdır?

  • Yavaş hareket edin.

  • Zıplamayın.

  • Esneme hareketleri boyunca sürekli nefes alıp verin.

  • Bedeninizin izin verdiğinden daha fazla esnemek için kendinizi zorlamayın.

  • 30 dakikalık yürüyüşünüze başlamadıktan sonra etkisini göreceğiniz bir diğer şey ise verilen fazla kilolar.

  • Yürüme ile kalori yakmak arasındaki ilişki, yürünen mesafe ve yürüme temposu ile yakından ilişkilidir:  Ortalama 5 km’lik tempolu bir yürüyüş saatte 400-500 kalori yağ yaktırır. Bu her gün uygulanırsa bir ayda 2-3 kilo zayıflamayı sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.