Ocak'ta Türkiye’nin gündeminde Afrin Operasyonu vardı

Ocak'ta Türkiye’nin gündeminde Afrin Operasyonu vardı

Türkiye yılın ilk ayını geride bırakırken, dış ilişkilerde olduğu kadar iç ilişkilerde de hareketli günler yaşandı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığını açıkladı. OHAL tekrar uzatılırken, Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı’na seçildi. Medya Takip Merkezi (MTM), ay boyunca Türk siyasetinin medyadaki nabzını tuttu. İşte detaylar…


Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığını açıkladı. Açıklamada harekatın sınırlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla başlatıldığı ve harekatının adının “Zeytin Dalı” olduğu belirtildi.

Devam eden operasyonun etkileri sürerken, medyada yer alan başlıklar incelendi. Medyada konu ile ilgili öne çıkan başlıklar; Türkiye’nin dört bir yanından operasyona verilen destekler, operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı ve operasyonun ekonomi üzerindeki etkileri olarak belirlendi. Zeytin Dalı Harekatı, ay boyunca 132 bin 415 habere konu olarak siyasette en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu.
 

OHAL uzatıldı
 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ilk olarak 21 Temmuz 2016'da ilan edilmişti. TBMM Genel Kurulu’nda Olağanüstü Hal’in (OHAL) uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşmeleri yapıldı. OHAL Tezkeresi’nin uzatılmasına dair AK Parti ve MHP’den “evet” oyu geldi. Böylece OHAL’in 3 ay daha uzatılmasına karar verilerek ilan edildiği günden bu yana 6. kez uzatılmış oldu. OHAL ay boyunca 34 bin 656 habere konu edildi.
 

MHP 2019 seçimlerinde aday göstermeyecek
 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile sohbet toplantısında MHP'nin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermeyeceğini söyledi. Bahçeli,  MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alacağını belitti. CHP kanadından ise bu durumun beklenen “doğal kenetlenme” olduğu yönünde açıklama gelirken CHP olarak 2019 seçimlerine hazırlandıkları da belirtildi. Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı rapora göre Ak Parti MHP ittifakı 17 bin 609 haberde yer aldı.
 

Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin "Adalet ve Cesaret" temalı 36. Olağan Kurultayı gerçekleştirildi. Kurultayda Kılıçdaroğlu aldığı 790 oy ile 5’inci kez genel başkan seçildi. Başkanlığa aday diğer isim olan Muharrem İnce ise 447 oy aldı. “Mükerrer oy” tartışmasının yaşandığı kurultay, 11 bin 456 haberin konusu olarak en çok konuşulan başlıklardan oldu.

Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanı oldu

Bir hayli hareketli geçen CHP 36. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde, İstanbul İl Başkanlığına Cemal Canpolat ile Canan Kaftancıoğlu aday oldu. Yapılan oylama sonucunda Kaftancıoğlu, 325 oyla CHP İstanbul İl Başkanı oldu. Göreve geldiği günden bu yana medyanın gündeminde olan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan annesi hakkında attığı tweet nedeniyle özür dilemesiyle de dikkat çekmişti.


Murat Hazinedar görevden uzaklaştırıldı

Murat Hazinedar’ın hakkında yürütülen soruşturmalar nedeni ile İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu. Ayrıca Hazinedar ile birlikte belediye meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil de görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Hazinedar, görevden uzaklaştırılması ile hakkında yürütülen soruşturmalarla birlikte toplamda 7 bin 72 haberin konusu oldu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.