Oculus Ön Siparişli Ürünleri Ücretsiz Kargolayacak

Oculus Ön Siparişli Ürünleri Ücretsiz Kargolayacak

Oculus şirketi tarafından üretilen sanal gerçeklik gözlükleri Oculus Rift ön siparişleri zamanında sahiplerine ulaşmayınca şirket bir açıklama yaparak tüm ön sipariş kargo ücretlerinin kendileri tarafından ödeneceğini duyurdu.

28 Mart'tan itibaren 599 dolar ödeyerek ön sipariş vere kullanıcılara dağıtımına başlanan Oculus Rift sana gerçeklik başlıkları, bir çok ön sipariş veren kullanıcının eline geçmeyince Oculus açıklama yaparak, geç teslimat konusunda özür diledi.

Oculus tarafından yapılan açıklamada başlık teslimatlarıyla ilgili bir sıkıntı çıktığı belirtildi ancak yine de teslimatların ne zaman gerçekleşeceğine dair bilgi paylaşılmadı. Dünyaca ünlü teknolojik şirketin CEO'su Brendan Iribe Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla ilk parti VR başlıklarının gönderim hızının tahmin edilenin altında gerçekleştiğini belirterek, uluslararası kargo ücretleri de dahil olmak üzere tüm ön sipariş kargo ücretlerinin şirket tarafından karşılanacağını belirtti.

medyaege-oculus

Brendan Iribe'nin açıklamasıyla beraber ön sipariş veren kullanıcılara gönderilen maillerde, bir çok kullanıcının başlığına zamanında kavuştuğu belirtildi.

Rift nedir

Sanal gerçeklik cihazı olarak geliştirilen Rift, kullanıcıların başlarına geçirdiği düzenek ile beraber sanal gerçeklik içerisindeymiş gibi hissetmelerini sağlayan bir cihazdır.  Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı Palmer Luckey'in başında olduğu Oculus VR şirketi tarafından, bilgisayar oyun piyasalarında adı geçen John Carmack desteğinde geliştirilen bir alettir.

İçinde olduğumuz yılın Mart ayı içerisinde ön siparişli olarak satışa çıkarılan alet için pek çok insan Kickstarter'da başlatılan kampanyaya destek vererek, aletin gerçekleştirilmesine yardımcı olmuş ve sundukları destek sayesinde Rift piyasaya çıkmadan aletin developer kitine sahip olma şansını yakaladı.

Sanal gerçeklik ile ilgili cihazlar özellikle gözlük ve kasklar 2016 yılı içerisinde bir çok firma tarafından arka arkaya piyasaya sürüldü.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.