Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi İş Dünyasını Buluşturdu

Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi İş Dünyasını Buluşturdu

KalDer İzmir Şubesi, Denizli Merkezefendi Kültür Merkezinde DESİAD üyeleri ile Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi'nde bir araya geldi. Zirvede, "Sürdürülebilir Kalite" vurgusu yapıldı.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi, Denizli Merkezefendi Kültür Merkezinde, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) ile tüm gün süren Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi'nde buluştu.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediyesi Başkanı Şeniz Doğan, Pamukale Belediyesi Başkanı Avni Örki, Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Teknoloji Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ın katıldığı zirve açılış konuşmaları ile başladı.

toplu-foto.jpeg

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALİTE VURGUSU

Zirvede konuşan DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şenel, “17. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının 17. olan Amaçlar İçin Ortaklıklar için her kurumla çalışmaya hazır olduklarını ve sürdürülebilir dünya için bir vatandaş olarak aldığı sorumluluğu aynı zamanda bir STK yöneticisi olarak da taşıdığını vurguladı; tüm konuşmacılarımıza, katılımcılarımıza ve sponsorlarımıza ve ayrıca KalDer İzmir Şubesi’ne zirvemize paydaş olduğu için teşekkür ederiz” dedi.

KalDer İzmir Şube Başkanı Dr. Senem Kılıç ise “KalDer, 2020 de Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini temel stratejisine yerleştirdi. Yine faaliyetlerimizi, kalkınma hedeflerinin dernek misyonumuzla kesişen ilkelerini toplumda yaymak odağında planladık. Bu anlayışla 2021 yılında da toplumun sürdürülebilir kalite anlayışına katkı koyacak başlıklarla kendimiz, dernek geneli ve benzer projeler yürüten STK lar ile iş birliklerimiz hedeflerimiz arasındaydı. Buradan yola çıkarak, topluma sürdürülebilir hizmet misyonuyla kesiştiğimiz DESİAD ile bugün Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi’ni gerçekleştrerek farkındalık yarattığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

kalder-izmir-sube-baskani-dr-senem-kilic.jpeg

HER OTURUM AYRI BİR FARKINDALIK

17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacının değerlendirildiği Amaçlar İçin Ortaklıklar Oturumunda Ekoten A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Başkanı Şükrü Ünlütürk; sürdürülebilirliğin gelişim sürecine ve boyutlarına değindi. Çevre, toplum, şirket sahipleri, çalışanlar ve müşterilerin bir bütün olarak bu sürece dahil olması gerektiğini belirten Ünlütürk; adil, şeffaf, hesap verilebilir yönetim ilkelerinin bu yapıda çok önemli bir bileşen olduğunu ifade etti. Sürdürülebilirliğin 17 amacının tarihsel gelişim sürecine de değinen Ünlütürk, bu amaçların iş dünyasındaki uygulama alanlarını ve sonuçlarını da değerlendirdi. Ayrıca, 17 Sürdürülebilir Kalkınma İlkesi’nden 17. “Amaçlar İçin Ortaklıklar” amacının bir sonucu olarak bu zirvenin de çok önemli bir çıktı olduğunu söyledi.

Askon Demir Çelik Genel Müdürü Okan Konyalıoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği Yeni Çağın Modeli Sürdürülebilirlik Oturumuna Dimes Genel Müdürü Ozan Diren ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar konuşmacı olarak katıldı. Oturumda 8. ve 9. Maddelerinde yer alan İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme ve Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı amaçları değerlendirildi. İyi bir çalışma iklimin çalışanların performanslarına olumlu yönde katkı sağlayacağı insan kaynakları politikalarının önemine değinilen oturumda, iyi bir şirket kültürününün iyi bir kurumsal vatandaş yaratmanın önkoşulu olduğu vurgulandı. Diğer yandan, finansal sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir karlı büyüme konularına değinildi. Kapsayıcı ve sürdürülebilir sanayileşmenin desteklenmesi ve sürdürülebilir küresel işbirliğinin sağlanmasının bu amaçların önemli alt hedefleri olduğu ifade edildi.

ÇEVRESEL BOYUT VURGULANDI

Bambaşka Bir Geleceğin gündeme getirildiği bir diğer oturumda ise, Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele moderatörlüğü üstlendi. Aslı Tekstil Genel Müdürü ve DSO Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve İklim Değişiklikleri Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı oturumda sürdürülebilirliğin çevresel boyutuna değinildi. Kamu, özel ve sivil toplumun paydaş olarak çalışmasının çok kritik bir öneminin bulunduğuna değinen Bozoğlu, döngüsel ekonominin sürdürülebilir kalkınma için olmazsa olmaz olduğunu vurguladı. Aynı zamanda iyi kurgulanmış bir çevre yönetiminin mutlaka denetim mekanizmalarını da içermesini ve etkin uygulanması gerektiğini ifade etti.

Sıfır atık ve geri dönüşüm konularının derinlemesine değerlendirildiği oturumda, tekstil sektöründeki sürdürülebilirlik çalışmalarını aktaran Kasapoğlu, israf ve tasarrufun yeniden düşünülmesi gerektiğini ve sürdürülebilirliğin aslında bir felsefe olarak tüm yaşamımızda yer almasının önemli olduğunu söyledi. İş Dünyası Plastik Girişimi taahhütleri ve 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nın çıktılarına da değinildi.

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan’ın moderatörlüğünde, sürdürülebilirlik anlamında iyi uygulama örneklerinin değerlendirildiği Yarını Birlikte Kurgulayalım Oturumuna Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha katıldı. Oturumda Aydem şirketinin sürdürülebilirlik yolculuğunu aktaran Keha, Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişimin (ESG)’nin geleceğin çok önemli konulardan biri olacağını vurguladı.

desiad-yonetim-kurulu-baskani-ibrahim-senel.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.