Ödemiş Belediyesi’nden öğrencilere Çanakkale Gezisi

Ödemiş Belediyesi’nden öğrencilere Çanakkale Gezisi

Ödemiş Belediyesi kültür sanat gezileri kapsamında düzenlendiği Çanakkale Gezisi’ne ilçede eğitim gören 150 orta eğitim öğrencisi katıldı. Öğrenciler iki gün boyunca Çanakkale’nin tarihi yerlerini gezecek.

Ödemiş Belediyesi kültür sanat gezileri kapsamında merkeze uzak mahallelerde eğitim gören başarılı ve Çanakkale’ye gitmemiş ortaöğretim öğrencilerine yönelik Çanakkale gezisi düzenledi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ve Hatipoğlu Mustafa Erdem Ortaokulu, Birgi Kazım Paşa Ortaokulu, Kayaköy Ortaokulu, Ovakent Ortaokulu, Zeytinlik Sabahattin Şenocak Ortaokulu, Bıçakçı Bedriye Baykaş Ortaokulu, Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu, 3 Eylül YBO, Yeniceköy Ortaokulu, Şehit Er Kamil Alkan Ortaokulu, Şehit Er S.Özdemir Ortaokulu, Çaylı Ortaokulu, Yolüstü Ortaokulu, Kaymakçı THK Ortaokulu, Bademli Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İHO okullarında eğitim gören 150 öğrenci Cuma gecesi yola çıktı.

Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ve meclis üyeleri geziye katılan öğrencileri aileleriyle birlikte uğurladı. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Mahmut Badem; “Gençlerimiz, vatanımızın bir karış toprağı için canını veren kahraman Türk askerimizin vermiş olduğu mücadelenin en iyi anlatıldığı, destanlar yazılan Çanakkale’yi görecekler. Hepsinin gözleri pırıl pırıl, heyecan dolu. Türk tarihinde önemli bir yeri olan Çanakkale’nin gençlerimiz tarafından yerinde görülmesi, öğrenilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsiyoruz” dedi. Başkan öğrencilere gezdikleri yerleri not ederek, arkadaşlarına ve çevresindekilere aktarmasını istedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.