Ödemiş Belediyesi’nden Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Semineri

Ödemiş Belediyesi’nden Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Semineri

Ödemiş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Semineri düzenlenecek. Seminere katılmak isteyenler 07 Mart tarihinden itibaren Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ödemiş Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliği ile yaşadığımız yerde sokak hayvanlarına yardımcı olmak ve onların haklarını korumak isteyen hayvan severlere yönelik “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Semineri” düzenleyecek. Seminerde katılımcılara; sokak hayvanları, hayvan bakımı, hayvan hastalıkları ve beslenme ile ilgili eğitim verilecek.  Eğitim sonrası katılımcılar, bir yıllık koruma görevlisi kartı alarak, görev yapmaya başlayacak Müracaat etmek isteyen hayvanseverler, Veteriner İşleri Müdürlüğünden alacakları formu doldurarak 4 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisini görevlilere iletmeleri yeterli olacaktır. Konuyla ilgili 0 232 544 90 97-208 numaralı telefondan da bilgi alınabilir.

Yerel hayvan koruma görevlilerinin sorumlulukları nelerdir?

a) Bölge ve mahallerindeki sahipsiz hayvanların özellikle kedi ve köpeklerin bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplendirilmek üzere belediye tarafından kurulan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetler kapsamında yerel yönetimlerle eşgüdüm sağlamak.

b) Bölgelerindeki lokanta, işyeri ve fabrika gibi kuruluşlardaki besin maddelerinden sahipsiz hayvanların faydalanmasını ilgili belediye ile işbirliği içinde gerçekleştirmek.

c) Görevleri kapsamında tespit ettikleri olumsuzlukları il müdürlüğüne bildirmek,

ç) Bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Aralık ayı içerisinde bir rapor halinde il müdürlüğüne vermek,

d) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları koruma amacına yönelik olarak geçici bakımevi yararına sosyal etkinlikler düzenlenmesine yardım etmek,

e) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması ile ilgili konularda halkı aydınlatmak amacıyla dergi, broşür ve benzeri yayınların çıkarılmasında yerel yönetimlere yardımcı olmakla görevli ve sorumludur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.