Ödemiş Fidan Borsası İçin İlk Girişim Yapıldı

Ödemiş Fidan Borsası İçin İlk Girişim Yapıldı

Tarım ve hayvancılık konusunda olduğu kadar fidan ve süs bitkileri anlamında Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Ödemiş’te, Fidan Borsası kurulmasıyla ilgili ilk girişim gerçekleştirildi.

Orman Bölge Müdürlüğü nezdinde Ödemiş’te yapılan toplantıda üreticilerin görüşleri alındı.
 
12 Aralık Salı günü Ödemiş Belediyesi Ahrandı Restorantta yapılan toplantıya; Orman Bölge Müdürü Şahin Albay, İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ile ilçedeki fidan ve süs bitkileri üreticileri katıldı.  Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşmada; "Üreticilerimizin ürünlerinin para etmesi, emeğinin değerlenmesi açısından önemli bir girişim olacak.  2014 seçimlerinde tarım borsası kuracağız demiştik. Yöremiz o kadar zenginliklere sahip ki, sadece patatesi, inciri, cevizi, fidanı ile birer borsa kurabilirsiniz. Hepsinin aynı çatı altında değil tek tek değerlendirilmesinin daha büyük kazanç sağlayacağını düşündük. Bakanımız sayın Veysel Eroğlu’nun bu konuda çok büyük desteği var. Kendisine ve bölge müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz. Emeğin daha fazla değerlendirilmesi ve para etmesi anlamında önemli bir girişimde Ödemiş Belediyesi olarak her zaman destek vererek, olmamız gereken her yerde olacağız” dedi.


İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu yaptığı konuşmada; “3,5 yıldır Ödemiş’te görev yapıyorum. İlçenin önemli bir sektörü olan fidancılık ve süs bitkileri konusunda Kaymakamlık olarak önemli  teşebbüslerde bulunduk.  Geleceği olan bir sektör. Ödemişin zenginliklerine zenginlik katıyor. Sektörün sıkıntılarını sizler biliyorsunuz. Borsa kurulduğunda işletmek, faydalı bir hale getirmek sizlerin elinde. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.


 Orman Bölge Müdürü Şahin Albay; “Bölgemiz için önemli katma değer ürünlerinin daha iyi değerlenmesi için birlikte neler yapılabiliriz? Bu güzel kent için yapmamız gerekenleri hep birlikte ortaya çıkarmak için buradayız. Bakanımızın her bölgeye olduğu gibi bu bölgeye de büyük önem veriyor. Bakanımızdan aldığımız talimatlarla, yöre ürünlerinin en iyi şekilde değerlenmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Fidancılık sektöründe yapacağımızın bu çalışma, katma değeri arttıracaktır. Orman Bölge Müdürlüğü olarak çalışmaların her zaman yanınızda olacağız” dedi.
 
Daha sonra Bakanlığın desteği ile Sapanca’da yapılan çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgiler aktarılarak, katılımcıların görüşlerine yer verildi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.