Ödemiş'e 2608 metre sulama suyu şebeke hattı

Ödemiş'e 2608 metre sulama suyu şebeke hattı

Ödemiş Belediyesi iki yılda 2608 metre sulama suyu şebeke hattı yaparak, 1450 dekar arazinin sulanmasını sağladı. Bölgede yetişen ürünün kalite ve rekoltesindeki artış, mahalle halkının ekonomisine katkı sağladı.

Ödemiş Belediyesi kırsal bölgelerdeki vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmek,  yaşadıkları yerde mutlu olmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Tarım ve hayvancılık kenti olan ilçede, üreticiye destek olmak amacıyla Ödemiş Belediyesi tarafından üretim yolları açılmakta, sulama suyu hattı çalışmaları yapılmaktadır.  Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2015 yılında Kızılca Mahallesi’nde yapılan çalışmalar kapsamında 1300 metresulama borusu döşenerek 900 dekar araziye su verilmesi sağlandı. 2016 yılında ikinci etap çalışması olarak 1308 metresulama borusu döşenerek, 550 dekar arazi su ile buluşturuldu.

 

İki yılda yapılan çalışmalar sonucunda üreticinin, yetiştirdiği ürünlerde kalite ve rekolte artışı yaşandığı ve mahalle halkı ekonomisine katkı sağladığı gözlenmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.