Ödemiş’in su sorunu Rahmanlar ile çözülecek

Ödemiş’in su sorunu Rahmanlar ile çözülecek

Rahmanlar barajının tamamlanmasıyla Ödemiş’in su sorunu çözülecek

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, yapımı devam eden Rahmanlar barajının tamamlanmasıyla birlikte ilçenin su sıkıntısının giderileceğini söyledi.
Devlet Su İşleri tarafından yapılan ve son aşamaya gelinen Rahmanlar barajının tamamlanması ile birlikte İzmir’in Ödemiş ilçesinde hem vatandaşların su sıkıntısı giderilecek hem de tarım arazilerinin su ihtiyacı giderilmiş olacak. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, ilçede yaşanan su sıkıntısının Ödemiş Belediyesi ve İZSU arasında yaşanan koordine eksikliği nedeniyle çözülmediğini vurguladı. Şen, “Bu kapsamda ilçemizde su sıkıntısı yaşadığımız şu günlerde DSİ tarafından yapımı üstlenilen ve yapımında son aşamaya gelinen Rahmanlar barajı ile Ödemiş’e yılda 9,36 milyon metreküp içme suyu temin verilecek.  Aynı zamanda ilçedeki tarım arazilerine de su sağlayacak olup ilçemizin su sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır” dedi.
Ödemiş’te belediye hizmetlerinin yerine getirilmediğine dikkat çeken İlçe Başkanı Şen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bilindiği üzere Millet İttifakı’nın yerel seçimde yürütmüş olduğu propaganda sürecinde en önemli dayanak noktalarından biri büyükşehirde ve ilçede aynı ittifakın yani millet ittifakının kazandığı belediyelerin birlikte daha uyumlu çalışacağı hususuydu.  Ancak Belediye Başkanı, ilçe yönetiminde çift başlılık olduğunu beyan ederek sorunun kendilerinden değil İZSU’dan kaynaklandığını beyan etmiştir.  Bu durum Büyükşehir belediyesiyle Ödemiş belediyesinin ne kadar uyumsuz çalıştıklarını ispatlar niteliktedir. Vatandaşlarımız tasarruf ederken İZSU yetkililerinin ilçede patlayan su borularını 1 hafta sonra onarması kabul edilebilir bir durum değildir.  Ödemiş geçmişte ve günümüzde su sorunu yaşarken CHP’li belediyelerin hizmetleri engelleme anlayışında bir değişiklik olmamış bu nedenle Ödemiş hizmetlerden mahrum bırakılmıştır. Bu nedenle İZSU yetkilileri ile Ödemiş belediyesini yaşadığımız süreçte ikilik çıkarmadan ve birbirlerine suç atmak yerine aralarındaki koordinasyonu sağlayarak problemleri çözme odaklı olacak şekilde süreci doğru bir şekilde vatandaşı mağdur etmeden yönetmeye davet ediyoruz.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.