Ödemiş’in yolları kışa hazırlanıyor

Ödemiş’in yolları kışa hazırlanıyor

Ödemiş ilçe merkezinde ana arterler yağmur suyu altyapısı ve sıcak asfalt çalışmalarıyla kış mevsimine hazırlanıyor.

Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminde ilçe merkezinde yağışlı havalarda yaşanan sıkıntıları en aza indirmek, konforlu ve güvenli bir ulaşım sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON ekiplerinin güç birliği ile Şehit Salim İzleyen Caddesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Sefa Sokağı, Göksenin Sokağı, Bilgi Sokağı, Şehit Lütfi Bingöl Caddesi, 1257. Sokak’ta (Cezaevi önü) tamamlanan sıcak asfalt çalışmalarının ardından sıra ilçenin önemli bağlantı yollarından Ahrandı Yoluna, Anadolu Caddesi’ne ve yeni Devlet Hastanesi’nin de yer aldığı Ortaç Sokağı’na geldi.

ortac-sokagi-3.jpg

ANADOLU CADDESİ’NDE HEM BRANŞMANLAR YENİLENDİ HEM YAĞMUR SUYU ALTYAPISI GÜÇLENDİ

Sıcak asfalt çalışmaları öncesi Anadolu Caddesi’nde İZSU Genel Müdürlüğünce branşman yenilemeleri tamamlanırken yağışlı havalarda yaşanan sıkıntıların önlenmesi adına yağmur suyu hattı çalışması başlatıldı. Namık Kemal Caddesi’nden itibaren başlatılan yağmur suyu çalışmalarında sona gelinirken Anadolu Caddesi’nde altyapı çalışmaları tamamlanan kısımlarda sıcak asfalt çalışması için zemin hazırlığına başlandı.

Zafer Mahallesi’nde yeni Ödemiş Devlet Hastanesi’nin yer aldığı Ortaç Sokağı’nda ise farklı kurumların altyapı çalışmaları nedeniyle oldukça yıpranan kilit parke taş kaplama yerine sıcak asfalt serilmesi için zemin hazırlığına geçildi.

Çalışmalar süresince hem Anadolu Caddesi, hem de Ortaç Sokağı bölüm bölüm trafiğe kapatılıyor. Trafik akışı kontrollü olarak sağlanırken sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Ortaç Sokağı güzergahını takip eden ESHOT ve İZTAŞIT hatları UKOME kararıyla geçici süreyle Atatürk Caddesi istikametine alınmıştı.

anadolu-caddesi-2.jpg

Ortaç Sokağı’nda altyapı yatırım çalışmalarının tamamlanmasının ardından kalıcı bir çözüm olarak sıcak asfalt çalışmalarına başlandığını söyleyen Zafer Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaceviz, “Ortaç Sokağı’nda doğalgaz, telekom ve elektrik kazı çalışmaları sebebiyle zaman içerisinde bozulan yollar Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gayretleriyle sıcak asfaltla yenilenecek. Halkımızın beklediği çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bu güzelliği hep beraber yaşayacağız. Bu kadar yoğun bir bölgede çalışmak kolay olmuyor. Biraz sabırlı olmamız gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e, Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Eriş’e ve çalışmalara katkı sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

zafer-mahallesi-muhtari-mehmet-karaceviz.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.