Ödemişli Meral Özsu memleketinde sergi açtı

Ödemişli Meral Özsu memleketinde sergi açtı

Ödemiş doğumlu Meral Özsu, yıllar sonra memleketinde hat sergisi açtı. Belediye  Başkanı A.Mahmut Badem konuşmasında kültürümüze özgü sanatların yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Ödemiş Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde hazırlanan “Sıla-i Rahim’e Vefa” adlı sergi açılışına İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Başkan Mahmut Badem açılış konuşmasında; "Hemşehrimizin el emeği göz nuru hazırladığı eserlerin sergisini Ödemiş’te açmaktan mutluyuz. Geçmişten gelen yaşam biçimimizi vurgulayan, kültürümüze özgü sanatların yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde Yıldız Kent Müzesi’nde yeni sergilere yer vereceğiz” dedi.

Serginin onur konuğu olan Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Süleyman Berk yaptığı konuşmada; “Bir ilim adamının sözlerine göre herkesin bir mesleği dışında bir meşkalesi olmalı. Hangi meslek sahibi olursa olsun, kendisini dinlendirecek, geliştirecek bir sanat dalıyla uğraşmalı. Bu sanat kültürümüzle ilgili olursa da onu ileriye taşımamızı sağlar. Meral hanım şuan 70 yaşında. Yaptığı eserler geleceğe miras kalacak” dedi.

Yıllar sonra memleketinde olmaktan dolayı duygulu anlar yaşayan Meral Özsu; “10 yıl önce geçirdiğim rahatsızlık sonrası hat sanatıyla uğraşmaya başladım. Hattat Süleyman Berk’in öğrencisiyim, kendisinin üzerimde çok emeği vardır. Hat sanatı ile tanıştığımdan bu yana hayatı daha bir yaşamaya başladı. Bizleri davet eden Ödemiş Belediye Başkanımız Mahmut Badem ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

Meral Özsu, Kaymakam Celil Ateşoğlu ve Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’e birer tablo hediye etti. 36 eserin yer aldığı sergi 21 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.