Ödemiş’te Artık Okul Yeri Sorunu Son Bulacak

Ödemiş’te Artık Okul Yeri Sorunu Son Bulacak

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yeni imar planının onaylanmasından sonra gelecek 50 yıl içinde okul yeri için sorun yaşanmayacağını açıkladı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin katılımıyla düzenlenen okul müdürleri toplantısına katıldı.  Kaymakam Celil Ateşoğlu ve çok sayıda okul müdürünün yer aldığı toplantıda çalışmalar hakkında genel değerlendirme yapıldı. Başkan Mahmut Badem konuşma öncesi geçtiğimiz günlerde okulunda öğrencisi tarafından uğradığı saldırıda yaşamını yitiren okul müdürü Ayhan Kökmen için eğitim camiasına başsağlığı diledi.

 

Daha sonra okul yerleri ile ilgili bilgi veren Başkan Mahmut Badem; Ödemiş 1947’de ilk imar planına sahip Türkiye’deki yerlerden biri. 1947,1967 ve 1985 imar planlarına bakıldığında merkezde 16 okul yeri imar planında yer alıyor. O günün şartlarında doğru değerlendirilmediği için bu yerler vatandaşın uhdesinde kalmış. Yeni imar planımız onaylandığında imar planında işaretli olan 15 okul yerini dönemim bitmeden ilgili bakanlığa teslim edeceğiz. Böylelikle gelecek 50 yıl içinde ilçe merkezinde okul yeri sorunu yaşanmayacaktır. Zafer Mahallesindeki okul yerini de imar planımız onaylandıktan sonra 3-4 ay içinde teslim etmiş oluruz” dedi.


Başkan Mahmut Badem, eğitim çalışmaları kapsamında KHK sonrası ilçede kapatılan özel yurtlardan birinin belediye tahsis edilmesinden dolayı Kaymakam Celil Ateşoğlu’na teşekkür etti. Kız Öğrenci Konuk Evi ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile açılan kurslar hakkında bilgiler verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.