ÖDEMİŞ'TE GÖLDEKİ SAZLIKLAR TEMİZLENİYOR

ÖDEMİŞ'TE GÖLDEKİ SAZLIKLAR TEMİZLENİYOR

Ödemiş’in en önemi turizm yerlerinden biri olan Gölcük Mahallesi’ndeki gölde sazlıklar temizlenmeye başladı. Başkan Mahmut Badem; “Kilometrelerce asfalt dökün, taş döşeyin, yeni düzenlemeler yapın, Gölcük Mahallesini özel kılan göl’dür” diye konuştu.

Gölcük mahallesinin doğa güzelliklerini koruyarak turizme açılması yönünde çalışmalar yapan Ödemiş Belediyesi, Göl Kenarı Restorasyon projesinin ilk etabını bitirdi. İkinci etap çalışmaları da hızla devam ediyor.  Gölcük Mahallesinde yapılacak en önemli işin göldeki sazlıkların temizlenmesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Mahmut Badem, çalışmaların başladığı ifade etti. Başkan Mahmut Badem; “Doğa harikası olan göldeki sazlıklar hızla büyüyor ve birkaç yıl içinde sazlıkların içinden yürünerek karşıya geçebilecek konuma gelecek. Bu da Gölcüğün tüm güzelliğini yok edecek.

Doğal ve tarihi sit alanı içinde olan gölün temizlenmesi konusunda üç yıldır görüşmeler yapıyoruz. Gerekli izinlerin alınması için yaptığımız çalışmaların sonucunda Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza bağlı olan Milli Parklar Genel Müdürlüğünden temizleme aracı temin edildi. Beyşehir Belediyesi’nin kullandığı bu araç ve operatörü, göldeki sazlıkların temizliğini yapmaya başladı. Göl çevresinin düzenlenmesi konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Kilometrelerce asfalt dökün, taş döşeyin, yeni düzenlemeler yapın, Gölcük Mahallesi’ni özel kılan göl’dür. Çalışmalarımıza destek veren Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere,  Milli Parklar Genel Müdürümüze ve Beyşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.