Ödemiş'te peynir için tanıtım toplantısı yapıldı!

Ödemiş'te peynir için tanıtım toplantısı yapıldı!

Ödemiş Ticaret Odası tarafından “garanti markası” alınan “Ödemiş Teneke Tulum Peyniri” ve “Ödemiş Tulum Lor Peyniri”nin lansman toplantısı yapıldı.

Tarım yazarı ve Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğural’ın  üstlendiği etkinliğe , Ödemiş Kaymakam’ı Kasım Fikret Dayıoğlu, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği  Enstitüsü Müdürü  Prof. Dr. Nevzat ARTIK ,CheeseLife Dergisi’nden Prof. Dr. Yavuz Öztürkler ve Avukat Metin Öztürk , STK’lar, Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri, ve üreticiler katıldı.

img_7407-768x512.jpg

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş,” Ödemiş Ticaret Odası olarak Ödemiş Teneke Tulum ve Lor Peyniri’nin Garanti Marka İşaretini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şunu özellikle belirtmeliyim ki “garanti markası”, “coğrafi işaretten” farklıdır ve bunun ayrımının yapılması gerekmektedir. Garanti marka bir malın veya hizmetin ayırt edici özelliklerinin belli standartlarının üzerinde olmasını,  bu markayı alan kurum tarafından garantörlük sağlanarak kullanılmasıdır. Garanti Marka ve coğrafi işaret süreçleri  aynıdır, fakat garanti markasının coğrafi işaretten en büyük farkı alınan markanın dinamik olmasıdır. Herhangi bir kurum coğrafi işareti aldığında o coğrafi işaretle ilgili ürünün senelik komisyon toplantılarını yapıyor ve uygun olmayan kullanımlarda gerekli yerlere ve mahkemelere şikayet sürecini başlatıyor. Garanti markasıysa ürün ve hizmetin bizzat kullanan firmaları denetleyebiliyor ve hangi  ürünlerinde  bunu kullandığını, doğru kullanımını, satıştaki sunumuna ve hatta fiyatına kadar, bu ürünün her aşamasında dahil olabiliyor. Ayrıca en önemli özelliklerinden birisi de ürün doğru kullanılmadığında komisyonun daha önceden almış olduğu yaptırım kararlarını uygulayarak herhangi bir mahkemeye gerek kalmadan ceza verebilme hakkına da sahip oluyor. Bu şekilde hızlı ve dinamik olması nedeniyle gıda güvenliği açısından garanti markasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle Türkiye’de sütün en çok üretildiği ilçe olan Ödemiş’in  Teneke Tulum ve Lor Peyniri’nde garanti markalarını alması çok değerli ve  Ödemiş’e bu markaların hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.