Ödemlerinizi Atmak İstiyorsanız Dikkat

Ödemlerinizi Atmak İstiyorsanız Dikkat

Beslenmenize dikkat etmenize rağmen kilonuz değişmiyorsa ya da bir sabah uyandığınızda yüzünüz, vücudunuz şişmiş ise bunun nedeni ödem olabilir. Peki bu durumda ne yapılmalıdır? Detaylar haberimizde.

Ödem aslında vücut dokuları arasında fazla miktarda sıvı birikmesidir, bu da şişkinliğe neden olur. Bu durumdan en çok el, ayak,bilek ve parmaklar etkilenir ve kolayca hissedilir.
 
Diyetisyen Selin İnal, ödem atmak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı;
 
•Tuz tüketimini azaltın. Çünkü tuz vücutta su tutarak ödeme neden olur. Turşu, kavrulmuş kuruyemişler, salamuralar ve fast foodların yüksek miktarda tuz içerdiğini unutmayın.
 
•Bol su tüketin. Çünkü vücudunuz susuz kalırsa kendini korumaya alır, bu nedenle de fazladan su tutmaya başlar. Bunu engellemek için yeterli su için.
 
•Şeker tüketimi aynı şekilde vücutta tutulan suyu arttırır. Şekerli besinleri tüketmekten kaçının.
 
•Hastalığınız yoksa; maydanoz, ısırgan ve yeşil çay gibi bitki çayları tüketin. Özellikle maydanoz en iyi ödem atıcı çaylardan birisidir.
 
Diyetisyen İnal'dan, kış aylarında hem sıcak hem pratik olan, ödem atıcı çay tarifi;
 
1 litre kaynamış suya 1 demet maydanozu ekleyin. 8-10 dakika kaynattıktan sonra çayınız içmeye hazır olacak. Dilerseniz portakal, elma veya sevdiğiniz meyveleri ekleyerek tat verebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.