Ödüllü kitap okuma yarışması düzenleniyor

Ödüllü kitap okuma yarışması düzenleniyor

Uluslararası Eğitimciler Derneği, 4 farklı kategoride kitap okuma yarışması düzenlediğini duyurdu. Dernek, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı yarışmanın sonunda, 10 bin kişiye toplamda 2 milyon TL değerinde ödül dağıtacak.

Eğitimin temel taşlarından biri olan kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek için harekete geçen dernekler, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yeni etkinliklere imza atıyor.

aydinlik-yarinlar.jpeg

Uluslararası Eğitimciler Derneği de Türkiye'de okuma kültürünün daha üst seviyelere çıkarılması için 'Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması' başlığıyla kaybedeni olmayan bir yarışma düzenlediğini duyurdu. 4 farklı kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın sonunda, 10 bin kişiye toplam 2 milyon TL değerinde ödül dağıtacak. Kitap okuma alışkanlığı kazandırılmak istenen öğrencilerin aynı zamanda araştıran, düşünen, analiz eden ve öğrendiklerini pratiğe dökebilen gençler olması amaçlanıyor.

"Pandemi döneminde öğrencilerimizden ayrı kalmıştık. Onların zihin ve kalp dünyasını boş bırakmamak adına bir arayışa girdik” diyen Uluslararası Eğitimciler Derneği Başkanı Yusuf Irmak, “Arayış sürecimizin sonunda, öğrencilerimize kitaplar okutmak ve bunun sonucunda bir ölçme değerlendirme yapmanın gerekliliği ile kitap okuma yarışması yapmaya karar verdik. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz yarışmamızda toplam 10 bin kişiye ödül vereceğiz” dedi.

“GEÇEN YILKİ YARIŞMAYA 37 FARKLI ÜLKEDEN 195 BİN KİŞİ KAYDOLDU”

Bu yola, öğrencilerin okuma alışkanlığının daha üst seviyelere çıkarılmasına, kelime hazinesinin zenginleştirilmesine, toplumda okuma kültürünün yerleştirilmesine, kitap sevgisinin artırılmasına zemin oluşturmak amacıyla çıktıklarını belirten Yusuf Irmak, "İlk yarışmamızı 2021'de düzenledik ve buna yaklaşık 13 bin kişi katıldı. Yarışmadan çok ciddi memnuniyetler olduğunu görünce yarışmayı gelenekselleştirmeye karar verdik. 2022'de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onayı ile daha kapsamlı bir şekilde düzenlediğimiz yarışmamıza 37 farklı ülkeden 195 bin kişi kaydoldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmamızda 7 bin 550 kişiye ödül ve hediye verdik. Ödül kazanan yarışmacılara ödüllerini takdim ederken gerçekten müthiş bir coşku ve memnuniyetle karşılaştık. Hatta veliler de yarışmaya katılmayı talep etti. Biz de yarışmaya yetişkin kategorisini ekledik. Her kategori için ayrı seviyelerde kitaplar yazdık. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmamıza bu yıl rekor bir başvuru bekliyoruz.

“BU SENE ÜNİVERSİTELİLER, ANNE-BABALAR VE ÖĞRETMENLER DE KATILABİLİYOR”

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın en kolay yolu beraber kitap okumaktır. Geçtiğimiz yıl, Türkiye genelinde yapılan ödül törenlerinde velilerden gelen 'biz de çocuklarımızla birlikte yarışmaya katılmak istiyoruz' talebini karşılıksız bırakmadık ve bu sene yetişkin kategorisi de ekleyerek lise üstü veya 19 yaş üstü herkesi bu kategorinin kitabı olan Delilleriyle İman Esasları kitabından istifadeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“10 BİN KİŞİYE 2 MİLYON TL DEĞERİNDE ÖDÜL VERECEĞİZ”

Milli ve manevi değerleri yaymak ve yaşatmak gayesine hizmet eden kıymetli kitaplar yazdıklarını aktaran Irmak, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle derece, mansiyon, danışman ve yerel ödüller olmak üzere 4 farklı ödül dağıtacaklarını söyleyerek şu detayları şöyle paylaştı:

“Katılımcılar için her kategoriye ayrı kitap yazdık. İlkokul öğrencileri ‘Abdullah'ın Not Defteri’, ortaokullular ‘Elmadan Bakmak’, liseliler ‘İnanıyorum Çünkü’, yetişkinler ise ‘Delilleriyle İman Esasları' kitaplarından online olarak sınava girecekler. 2 ve 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek sınavımız, her kategori için farklı saatlerde düzenlenecek. Yarışmacılara sınava girecekleri saat ve tarih kısa mesaj (SMS) yoluyla bildirilecek. Yarışmanın birincisi Iphone 15, ikincisi Monster Notebook ve üçüncüsü ise Apple Watch 8 kazanacak. 4 ila 8. yarışmacılar da altın kazanırken, toplamda 10 bin kişiye 2 milyon TL değerinde ödül dağıtılacak. Ayrıca, yarışmayı başkasına duyurup sınava katılmalarını sağlayanlara da ek puan verilirken, her kategoride tam puan alan 8 bin kişiye de kitap seti hediye edeceğiz. Kayıt sırasında kişiye özel oluşturulan referans koduyla en çok kişiyi yarışmaya dahil eden ilk 100 yarışmacıya da ödül verilecek. Katılım şartları, ödül detayları, yarışma hakkında tüm merak edilen bilgilere internet sitemiz www.aydinlikyarinlara.com üzerinden ulaşmak mümkün."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.