Ödülün sahibi 20 yaşındaki Doğaç İşbilen oldu

Ödülün sahibi 20 yaşındaki Doğaç İşbilen oldu

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV)kurucu Başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nın birincisi yirmi yaşındaki besteci Doğaç İşbilen oldu.

32. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında dün gece AASSM’de yapılan yarışma konserinde Bogatay Köprülü, Doğaç İşbilen ve Cem Oslu’nun Piyano Konçertoları yarıştı. Şef Can Okan yönetimindeki İzmir Festival Orkestrası sırasıyla Köprülü’nün eserini seslendiren piyanist Başar Can Kıvrak, İşbilen’in eserini seslendiren Kenan Tatlıcı ve Oslu’nun eserini seslendiren Cem Babacan’a eşlik etti.

Dünya Prömiyerleri yapılan bu üç eserin seslendirilmesinin ardından seyirciler, seçici kurul ve orkestra üyeleri oylarını kullandı. Değerlendirmenin sonunda birinciliği Doğaç İşbilen, ikinciliği Cem Oslu, üçüncülüğü ise Bogatay Köprülü kazandı.

Değerli piyanist Nihat Demirkol’un sunduğu gecede birincilik ödülünü İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, ikincilik ödülünü Devlet Sanatçısı Şef Rengim Gökmen ve üçüncülük ödülünü ilk iki yarışmanın birincisi Hasan Uçarsu verdi. Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay, yarışma konserinde finale kalan konçertoların dünya prömiyerlerini yapan üç genç piyaniste teşekkür belgelerini verdi. Şef Can Okan da belgesini Şef Rengim Gökmen’in elinden aldı.

Yarışma konserinde ilk kez seslendirilen üç konçerto değerli müzik adamı besteci Mehmet Can Özer tarafından CD yapılmak üzere titizlikle kaydedildi. Böylece müziğimize bu yarışma ile kazandırılan ve hepsi çok beğenilen üç yeni konçerto daha ilk seslendirilişlerinde kayıt altına alınmış oldu.

32. Uluslararası İzmir Festivali 10 Haziran 2018 Pazar günü Celsus Kütüphanesinde yapılacak İzmir Devlet Senfoni Orkestrası & Arkas Trio Konseri ile devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.