Öğrenci otobüsü şarampole yuvarlandı

Öğrenci otobüsü şarampole yuvarlandı

New York'ta lise öğrencilerini taşıyan otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

ABD’nin New York eyaletine bağlı Long Island'daki Farmingdale Lisesi öğrencilerini Pensilvanya eyaletindeki bir kampa götürmek üzere yola çıkan otobüs, yoldan çıkıp Wawayanda kasabası yakınlarında şarampole yuvarlandı. Bölgeye ambulans, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi. Kazanın ardından otoyol trafiğe kapatılırken, 43 ve 77 yaşındaki 2 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralanarak hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

a9988d3deb70b9241cfc5c73a42a5729.jpeg

New York Valisi Kathy Hochul gerçekleştirdiği basın toplantısında, ilk bilgilere göre kazaya otobüsün ön lastiklerinde meydana gelen bir sorunun yol açmış olabileceğini, incelemenin devam ettiğini belirtti.
4’ü yetişkin, 40’ı öğrenci olmak üzere toplam 44 kişinin bulunduğu otobüsün Farmingdale Lisesi bando takımından yaklaşık 300 öğrenciyi Pensilvanya'daki kampa götürmek için kiralanan 6 otobüsten biri olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.