Öğrenci toplulukları, açık oturumda bir araya geldi

Öğrenci toplulukları, açık oturumda bir araya geldi

İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İzmir’in sekiz farklı Üniversitesinden 45 farklı Öğrenci Topluluğunu bir araya getirdi.

İzmir’deki Öğrenci Topluluklarının yerel yönetimler ile kuracakları işbirlikleri için hangi süreçleri işletmeleri gerektiği tartışıldı. Bir öğrenci topluluğunun İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde temsil edilmesi için gerekli olan prosedür açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Çalışmaları Şefi ve Genç İzmir Sorumlusu Eray Alagözoğlu “Bornova, Balçova, Örnekköy ve Havagazı’nda gençlik merkezlerimiz bulunmakta. Öğrenci topluluklarının buralardaki alanları kullanmak için bizlerle irtibat kurmaları mümkün. Yaklaşık 1000 gönüllü hedefi ile Mahallede Dayanışma Var Projesini başlattık. Önümüzdeki hafta bu proje de başlıyor olacak. Kısacası Gençİzmir gençlere, öğrenci topluluklarına bütün imkanları ile destek veriyor ve verecek.” şeklinde konuştu.

q.jpg

İZELMAN Anonim Şirketi Projeler Sorumlusu Akın Bozacı “İZELMAN A.Ş. olarak İZELMAN Robotics adıyla bir FRC takımı kurduk. Böylece gençler robotik ve kodlama alanlarında çalışma yapma fırsatına sahip oldular. Takımımıza ücretsiz şekilde katılmak ve robot yarışmalarında yer almak artık mümkün. Bunun yanında İzmir’de gençlere birçok konuda destek sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle üniversite öğrencilerinin konaklayabileceği yurtlarla ilgili bir çalışma yaptık ve çok sayıda öğrencinin uygun fiyatlı, kaliteli, güvenli ve temiz bir alanda konaklamasını sağlıyoruz. Şu an bu toplantıyı gerçekleştirdiğimiz Kitap Kafe gibi beş adet Kitap Kafe’yi gençlerin uygun ücretle bir şeyler yiyip içebileceği, güvenli ders çalışabileceği ortamlar olarak, onlardan aldığımız enerji ile tasarladık. Bu ve benzeri hizmetlerle İzmir’de gençlere her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Av. İsmail Ferhat Kaplan “Bu buluşma ile İzmir’deki öğrenci toplulukları hem bizle, hem yerel yönetimlerdeki gençlik çalışmalarının temsilcileri ile hem de birbirleri ile tanışma imkanı elde ettiler böylece farklı birçok işbirliğinin zeminini de oluşturmuş olduk. İzmir’in gençleri, İzmir için birlikte çalışmak istiyor. İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, yerel yönetimler ile öğrenci toplulukları arasındaki işbirliğini inşa etmeye ve güçlendirmeye devam edecek.“ şeklinde konuştu.

Buluşma için seçilen İZELMAN Kitap Kafe APİKAM Şubesi, katılımcı öğrenci toplulukları tarafından oldukça beğenildi.

Programda İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nce kurgulanmış olan ve gençlerin yine gençlere mikrofon uzattığı ve #GencNeDer dediği bölüm de öğrenci topluluklarının dikkatini çekti. Programda gençler fikirlerini özgürce dile getirerek hissettikleri duyguları açıkladılar.

Program açık oturum ile tamamlandı. Öğrenci Topluluklarının temsilcileri söz alarak taleplerini iletme ve ken imkanı buldular. Talepler İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nce takip edildi ve rapor haline getirildi. Öğrenci topluluğu temsilcileri taleplerini ayrıca yazılı olarak da iletme imkanını yakaladı.

Bahsi geçen taleplerden bazıları İZELMAN ve Gençİzmir tarafından doğrudan karşılanmış oldu ve kontak kurulmak üzere iletişim bilgileri paylaşıldı. Öğrenci toplulukları katıldıkları buluşmanın kendileri için olumlu olduğunu ve bunun gibi buluşmaların sayısının artması gerektiğini ilettiler ve İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin öğrenci toplulukları ile işbirliği yapmasının öneminden bahsettiler.

İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kaplan; 27 Kasım tarihinde herkesi Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti serüveninin nasıl sonuçlandığını öğrenecekleri Final Seremonisini birlikte izlemeye davet etti. Final Seremonisi’nin Polonya’nın Lublin kentinde yapılacağını ancak İzmir’den canlı olarak da izleneceğini söyleyen Kaplan, İzmir’deki herkesi 27 Kasım akşamı Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bulunmaya davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.