Öğrenciler eğitim ve öğretim elemanı kalitesini tescilledi

Öğrenciler eğitim ve öğretim elemanı kalitesini tescilledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan öğrenci memnuniyeti anketi kamuoyuna açıklandı. Öğrenciler, eğitim-öğretim ve öğretim elemanı kalitesinde İKÇÜ’ye tam not verdi.

Öğrencilerin memnuniyetinin araştırıldığı ankette en yüksek memnuniyet;  eğitim kalitesi, yabancı dil eğitiminin kalitesi, öğretim elemanı kalitesi ile yönetiminin kalitesi başlıklarında sıralandı.
Memnuniyet sıralamasında, idari personelin tutumu, kampüs ve binaların fiziksel olanakları, sağlık hizmetleri, bilgisayar ve internet hizmetleri, beslenme hizmetleri, güvenlik hizmetleri de öğrencilerden geçer not aldı. Bilgi İşlem Daire Başkanlığının teknik desteği ile otomasyon sistemi üzerinden online olarak ulaşılan 693 öğrencinin katıldığı ankete göre, yerleşkeye ulaşım, yurt olanakları, kültür-sanat olanaklarının daha iyi seviyede olabileceği sonucu ortaya çıktı.
Rektör Prof.Dr. Akhan, üniversitedeki yönetim, hizmet, öğretim, başarı boyutlarına yönelik 29 konu başlığında hazırlanan anket sonuçlarının çalışmalarına yön vereceğini ifade etti.

“Çıta daha da yükselecek”

Çalışma planının öğrencilerin görüşlerinden yola çıkılarak çizileceğini kaydeden Rektör Prof.Dr.Akhan, “Bu noktada yeni bir üniversite olmamıza rağmen, üniversitemizin fiziki yapılanma süreci tamamlandığında memnuniyet çıtasının daha da yükseleceğine inanıyorum.” dedi.

Öğrenciler eğitim ve öğretim elemanı kalitesini tescilledi

Öğrenci memnuniyetinin doğru bir şekilde analiz edilmesinin, üniversitelerin gelişimi için vazgeçilmez unsur olduğunu kaydeden Rektör Prof.Dr.Akhan, eğitimde yakalan standardın öğrenciler tarafından görülmesinin mutluluğunu taşıdığını ifade etti.

“Daha iyi olmak için soruyoruz”

Yönetim olarak Toplam Kalite Yönetimi çerçevesinde yürütülen çalışmalara oldukça önem verdiklerini vurgulayan Prof.Dr.Akhan, “Toplam Kalite Yönetimi anlayışı çerçevesinde eksik olan noktalar belirlenecek ve iyileştirmeye dair yapılacak olan çalışmalar daha başarılı olacaktır. Çalışmalarımızda sürekli iyileştirme sağlamak için neyi başarmak istiyoruz, ne kadar iyi yapıyoruz ve nasıl daha iyisini yapabiliriz gibi soruların cevaplarını bulmalıyız” dedi.

“Öğrenciden gelen geri bildirim güvenilirdir”
Öğrencilerden gelen yanıtların  öğretimin kalitesini gösteren diğer pek çok göstergeden daha güvenilir sonuçlar verdiğine işaret eden Prof.Dr.Akhan, “Çünkü öğrenciler bu süreçten doğrudan yararlanmaktadırlar. Bu nedenle hizmetlerden yararlananların görüşlerine dayalı olarak etkililik ve verimliliği ispat etmeye yönelen üniversiteler için bu tür değerlendirmeler önemli bir veri kaynağıdır.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.