Öğrenciler İngilizcelerini konuşturacak

Öğrenciler İngilizcelerini konuşturacak

İzmir’de ikinci kez düzenlenecek yarışma ile en iyi İngilizce konuşan öğrenci belirlenirken,ki ayrı kategoride ilk üçe girecek öğrencileri toplam 12 bin TL para ödülü ve tatil fırsatı yakalayacak.

Mehmet ÖZDOGRU - Marka şehir olma yolunda önemli adımlar atan İzmir, ikinci kez ulusal bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en iyi İngilizce konuşan lise ve üniversite öğrencilerinin yarışacağı (Turkey’s Best Non-Native English SpeakersAwards) Best ContestTurkey 2017, 20-21 Mayıs tarihlerinde DoubleTreeby Hilton İzmir Alsancak'ta düzenlenecek.

Yarışmanın DoubleTreeby Hilton Alsancak’ta düzenlenen yarışmanı basın toplantısına MÜSİAD Başkanı Ümit Ülkü, Ege Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Atilla Silkü ve Medical Park Hastanesi Başhekimi Yardımcısı Zeki Hozer, Solis Proje Fabrikası’ndan etkinliğin direktörü Ahmet Veli Olgundenizkatıldı.

TOPLAMDA 12 BİN TL ÖDÜL

Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye’nin 81 ilinden öğrencilerin davetli olduğu etkinlik Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ve Derece Koleji'nin ana sponsorluğunda yapılacak. İki ayrı kategoride ilk üçe girecek öğrencileri toplam 12bin TL para ve tatil ödüllerinin verileceği bu yarışmanın jürisinde de değerli isimler yer alıyor. Etkinlik direktörü Ahmet Veli Olgundeniz, Mayıs ayında İzmir’de bir gençlik karnavalı havası eseceğini söyledi. Olgundeniz, “Ülkemizde öğrencilerin iyi derecede İngilizce konuştuğunun ortaya koymak için bu yarışmayı düzenliyoruz. Ülkemizde iyi İngilizce eğitim veren kurumlar var. Yarışmalar çok çekişmeli geçiyor. 2023 hedeflerimizi iyi bir yabancı dil eğitimi ile daha rahat gerçekleştirebiliriz çünkü teknolojik altyapımız yeterli eğitimli insan kaynağı ile bunu gerçekleştirebiliriz” dedi. 

Ege Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Atilla Silkü de yabancı dil eğitim sisteminin iletişime dayalı yönteme geçerek daha etkili yabancı dile hakim öğrencilerin yetişeceğini kaydederken, Medical Park Başhekimi Yardımcısı Zeki Hozer de ülkede yabancı dil bilen kişi sayısının yüzde 30 artması GSMH yüzde 5 artı katkı verdiğini söyledi.

KATILIM ŞARTLARI

Yarışmaya katılmanın ön koşulu TC vatandaşı olmak,

İngilizce Türkiye sınırları içinde öğrenmiş olmak

Birinci ve ikinci derece yakınları arasında ana dili İngilizce olan birisi bulunmamak

İngilizcenin ana dil olarak konuşulduğu bir ülkede 1 aydan fazla kalmamış olmak.

Halihazırda İngilizce öğretmenliği, dil kültürü, müteercim tercümanlık veya filoloji bölümlerinde okumuyor veya evvelce okumamış olmak

 Yarışma 2 kategoride düzenlenecektir: Lise, kolej öğrencileri ve üniversite öğrencileri (master ve doktora öğrencileri dahil)

Adaylar yarışmaya katılabilmek için öncelikli olarak yarışmanın internet sitesinden yukarıdaki şartları karşıladıklarına dair bir taahhütnameyi indirerek ıslak imzayla imzalayarak gelirken beraberinde getirecektir. Bu şartları karşılamadıkları sonradan anlaşılan adaylar dereceye girse dahi ödülleri geri alınacaktır.

Finale kaldığı kendisine bildirilen yaşı 18'den küçük lise öğrencileri de yarışmaya katılabileceklerine dair velilerinden ıslak imzayla bir onay yazısını gelirken beraberinde getirecektir.

YARIŞMA SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK

Adaylar öncelikle yarışmanın resmi internet sitesi www.bestcontestturkey.com'a girerek kaydolacaklar. Daha sonra ise kendilerini tanıtacakları İngilizce bir konuşma hazırlayıp bu konuşmayı video formatında youtube veya benzeri sitelere yükleyerek linkini 9 Mayıs geceyarısına kadar basvuru2017@bestcontestturkey.com  mail adresine gönderecekler.

- Bu linki mail atarken isim soyisim ve iletişim bilgilerini mutlaka belirtmeleri gerekmektedir.

- Bu konuşma bir yere bakılarak yapılmayacak

- 2 dakikayı geçmeyecektir.

- Videonuz montaj (kesme, ekleme gibi) edilmiş olmayacaktır.

Başvurular 9 Mayıs Salı günü gece yarısına kadar gönderilebilir. Başvurular 10 Mayıs günü ön eleme kurulu tarafından değerlendirilecek ve her iki kategoride en az 10'ar aday final İçin İzmir'e davet edilecektir. Davet alan adaylar yarışmanın internet sitesindeki başvuru formunu doldurarak yarışma irtibat ofisine kargo ile veya gelirken yanlarında getirip yetkililere elden teslim edecektir.

(Yarışmanın her aşamasında organizasyon yetkilileriyle iletişim kurmaktan çekinmeyin)

Adayların İzmir'e başka şehirlerden gelmeleri durumunda, yaşadıkları şehirden İzmir'e ulaşım masrafı (gidiş-geliş 1 otobüs bileti bedelini aşmamak şartıyla) organizasyon komitesi tarafından karşılanacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.