Öğrencilerden uzay sergisi

Öğrencilerden uzay sergisi

Güzelyalı Ortaokulu Öğrencileri, üniversitelerde yaptıkları incelemelere bağlı olarak yaptıkları çalışmalarda okullarında ‘Uzay Sergisi’ açtılar.

 

Eğitimde üstün başarılara imza atan ve her yıl okullar sıralamasında ilklerde olmayı başaran Güzelyalı Ortaokulu, bu yılda farklı bir sergiye imza attı. Güzelyalı Ortaokulu’nda 3 Ayrı Kod yazma sınıfına seçilen 10 okul öğrencisi, 3 öğretmenlerinin desteğiyle 4 ay uzay çalışması yaptılar.

unnamed-(1)-359.jpg

Güzelyalı Ortaokulu Robotik Kodlama Ekibi Uzay ekibi öğrencileri, Ekonomi Üniversitesi,  Urla Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nde ayrı ayrı ziyaretler yapan, incelemeler yapan ve oradaki çalışmaları yerinde gören öğrenciler, uzayla ilgili düşündüklerini hem resimlere, hem de maketlere yansıtmaya çalıştılar.

unnamed-(2)-293.jpg

Araştırdıklarını, gördüklerini ve düşündüklerini resim ve maket olarak hayata geçiren Güzelyalı Ortaokulu Robotik Kodlama Ekibi Uzay ekibi öğrencileri, Uzayda Yaşam konulu çalışmalarıyla okullarında ilk ‘Uzay Sergisi’ni gerçekleştirdiler.

unnamed-(3)-217.jpg

Uzay Sergisi açılışını Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, Şube Müdürü Murat Kaya, Okul Müdürü Özcan Bakır, öğretmenler, muhtarlar, veliler ve öğrenciler hep birlikte yaptılar. Güzelyalı Ortaokulu Müdürü Özcan Bakır, serginin teknolojiyi kullanma alışkanlığını fazlasıyla edinmiş olan öğrenciler tarafından çok ilgi gördüğünü, çocukların bu uzay teknolojisi konusunda düşünmesinin, ülkenin uzay çağında elinde büyük bir eğitim gücü oluşturacağını belirterek, “Bu zamana kadar olan çalışmalarımızın ürünü aldık. İlk defa devlet okulu olarak FFL’ye (Firsth Leo Ligue) katılacağız. Çalışmalarımızı aynı hızla devam ettireceğiz. Önümüzdeki günlerde Ege Üniversitesi’nin Kemalpaşa NİF Dağı’ndaki gözlem evine gidecek olan öğrencilerimiz, gözlem evindeki araçlarla uzayın derinliklerini gözetleme şansını elde edecekler. Bu proje okulumuz için gurur kaynağı oldu” dedi.

unnamed-(4)-159.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum