Öğrencilere Burs Sağlamak İçin Berlin'de Koşacaklar

Öğrencilere Burs Sağlamak İçin Berlin'de Koşacaklar

Karşıyakalı iki genç 14 öğrenciye konaklama ve burs imkanı sağlamak için Berlin Maratonu'nda koşacak.

Karşıyakalı Alp Avni Yelkenbiçer ve Mert Yazıcı, örnek bir projeye imza atarak 14 öğrenciye konaklama bursu sağlamak için dünyadaki 6 major maratondan biri olan 42 kilometrelik Berlin Maratonu’nda koşmaya karar verdi.

Kendisi Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olan, uzun yıllardır koşu yapan ve sık sık “Neden koşuyorsun?” sorusunu aldığını belirten Alp Avni Yelkenbiçer, projeyle ilgili kaleme aldığı yazıda Can Uluğtekin aracılığıyla Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (BALEV) ile tanıştıktan sonra bu sorunun cevabının kendisi için de netleştiğini belirterek, “Neden koşuyorsun? sorusuna verebileceğimiz en güzel cevabın; ‘BAL’daki kardeşlerimizin daha rahat eğitim görebilmesi, bizlerin yaşadığı dostluğu onların da yaşaması ve BAL’lı olmanın ayrıcalığını ömür boyu hissedebilmeleri için koşuyoruz’ olması gerektiğine karar verdik” dedi.

Bu motivasyonla Berlin Maratonu’nda BALEV aracılığıyla 14 öğrenciye konaklama bursu sağlamayı kendilerine hedef olarak belirleyen ikili 42.195 metrelik maratonun sonunda 42.195 lira bağış toplayarak her öğrenciye yılda 3 bin lira olacak şekilde toplam 14 öğrenciye burs sağlamaya çalışacak.

Karşıyakalı koşucuların bu güzel projesine destek olarak bir öğrencinin okumasına katkı sağlamak isteyen vatandaşlar "avnivemert.balev.org.tr" adresinden detaylı bilgi alabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.