Öğrencilere on-line meditasyon

Öğrencilere on-line meditasyon

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları rehberlik servisi LGS’ye hazırlanan öğrencilerin stresini azaltmak amacıyla yaptığı çalışmaları on-line olarak evlere taşıdı.

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları, virüs tehdidi nedeniyle LGS hazırlıklarını evlerinde yapan 8. sınıf öğrencileri için on-line meditasyon seanslarına başladı. Uygulama kapsamında rehberlik servisi uzmanları okulların açık olduğu zamanlarda rehberlik dersi kapsamında düzenledikleri nefes egsersizleri, meditasyon ve mindfulness çalışmalarını haftada bir 30 dakika süren seanslar halinde öğrencilere bilgisayar karşısında yaptırıyor.

0-300.jpg

Öğrencilerin bu zorunlu dönemi eğitim açısından en az kayıpla atlatmaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Müdürü Sabrina Ataseven, “Bütün öğretmenlerimiz on-line eğitimin kalitesinin okuldaki eğitim kalitesini aratmaması için büyük bir titizlik içinde çalışıyor. Başta LGS’ye hazırlanan öğrencilerimiz olmak üzere sürekli olarak evde ekran karşısında olan öğrencilerimizin konsantrasyonunu en üst düzeyde tutmak için rehberlik servisimiz de üzerine düşen görevi yapıyor. Haftada bir kez düzenlenen seanslarla 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizin rahatlamalarını, zihinleri dağıldığında ne düşündüklerini fark etmeleri ardından da dikkatlerini yeniden toplamalarını hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.